UHAPŠEN OPASAN PEDOFIL IZ HRVATSKE: Fotograf se godinama krio u Parizu!

Podignuta je krivična prijava protiv ovog fotografa za pet kaznenih dela, odnosno četiri bludne radnje i jedno zadovoljavanje pohote pred detetom, ali Salvaro se nije odazivao pozivima na ročišta i tvrdio je da je nevin

  • 8

Marsel Salvaro (66) iz Rijeke, svojevremeno ugledni fotograf sa međunarodnim iskustvom, uhapšen je ove nedelje u Francuskoj, gde se krio da bi izbegao suđenje u Hrvatskoj. Za njim je raspisana međunarodna poternica, a čeka ga odsluženje zatvorske kazne duge godinu i osam meseci koja mu je na riječkom Županijskom sudu izrečena zbog pedofilije.

On je bio pod istragom zbog sumnji da je umešan u nekoliko slučajeva pedofilije. Uhapšen je, ali je kasnije pušten da se brani sa slobode. Ispostavilo se da je, kao deo svog umetničkog opusa, u svom stanu i ateljeu na Pećinama  fotografisao devojčice.

Policiji ga je prijavila majka devetogodišnjakinje koja joj je ispričala što se događalo i na površinu su isplivali gnusni detalji. Salvaro je, prema majčinom iskazu, od devojčice tražio da skine majicu, potom je fotografisao, dirao po grudima, a ona je njega morala preko odeće da dira po intimnim delovima tela.

Foto: Foter/Flickr/.v1ctor Casale., Southworth Sailor Foto: Foter/Flickr/.v1ctor Casale., Southworth Sailor

Policija je pokrenula istragu i došla do još tri devojčice u starosti od osam do deset godina koje su se navodno našle u sličnoj situaciji. Pred jednom od njih navodno je masturbirao. U njegovom stanu nađen je i dokazni materijal.

Podignuta je krivična prijava, državno tužilaštvo zatražilo je proširenje istrage, teretio se za pet kaznenih dela, odnosno četiri bludne radnje i jedno zadovoljavanje pohote pred detetom, ali Salvaro se nije odazivao pozivima na ročišta i tvrdio je da je nevin.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Na jedinstvenu kaznu bezuslovnog zatvora u trajanju od 20 meseci Marsel Salvaro osuđen je 2008. godine. Na izricanju kazne ga, naravno, nije bilo, a zbog optuženikove odsutnosti ceo postupak jetrajao relativno kratko.

Inače, on je svojevremeno uživao priličan ugled na riječkoj fotografskoj sceni, i to na temelju međunarodne karijere o kojoj je svojim kolegama rado pričao. Živeo je i radio u Parizu, svojevremeno je fotografisao za UNESCO, a bio je i fotograf službene diplomatije. Pre nego što je 2004. godine buknuo skandal s pedofilijom, Salvaro je, između ostalog, radio kao službeni fotograf Riječkog karnevala.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ALLOBRE

    10. januar 2015 | 12:42

    ma covek je nevin i pazite na njegova ljudska prava!!!!! treba i oni da organizuju paradu cega vec...

  • gde nema zakona, misevi kolo vode

    10. januar 2015 | 11:53

    Ene u Parizu sta ce tamo, tamo su sve dobro ljudi

  • predrag

    10. januar 2015 | 13:57

    dovedite ovog Hrvata u Srbiju da ga mi naučimo pameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA