LANČANI SUDAR 123 AUTOMOBILA: Najmanje jedna osoba poginula, zapalio se kamion sa vatrometom (VIDEO)

Nesreća se dogodila na međudržavnom putu u oblasti Kalamazu na oko 250 kilometara istočno od Čikaga, a uzrok nesreće su sneg, jaki udari vetra i slaba vidljivost

  • 4

Najmanje jedna osoba je poginula, a 22 su povređene u lančanom sudaru u američkoj saveznoj državi Mičigen, u kojem je učestvovalo čak 123 vozila, objavili su danas američki mediji.

Jedno od vozila koje je učestvovalo u ovoj nesreći je kamion koji je prevozio pirotehnička sredstva, a u sudaru se zapalio, saopštila je lokalna policija, a prenela medijska kuća NBC.

Zbog lančanog sudara, do kojeg je došlo oko 10 sati po lokalnom vremenu, potpuno je zatvoren autoput Interstejt 94, izjavio je policajac mičigenske policije Rik Pejzder.

Zbog zapaljenog kamiona sa pirotehničkim sredstvima, kao i još jednog požara na kamionu koji je prevozio metansku kiselinu, policija je obustavila sav saobraćaj u radijusu od tri milje od mesta nesreće, a građani su takođe pozvani da napuste svoje domove na tom području, rekao je Pejzder.

Opasnost je u međuvremenu ukinuta, pošto je ugašen požar na dva kamiona.

U lančanom sudaru je poginuo jedan vozač kamiona, koji još nije identifikovan. Najmanje deset osoba je prevezeno u obližnje bolnice zbog povreda, dok je isto toliko ljudi sa lakšim povredama prevezeno u zdravstveni centar u Betl Kriku.

Policija navodi da je vidljivost na putu bila loša zbog snega koji je intenzivno padao u vreme sudara, ali se uzrok još istražuje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tikii

    10. januar 2015 | 14:54

    Juce sam prolazio ovuda I bilo je straano, highway je bio zatvoren, bio sam udaljen 5 milja od mesta nesrece ogroman dim I vatra su se videli sa te udaljenosti

  • pravac Cikago

    10. januar 2015 | 14:17

    Piritehnika za proslavu srpske nove godine !

  • Crvenka

    10. januar 2015 | 14:53

    Kakav fleš...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA