RUSIJA SKROZ ZASTRANILA: Zabranili transseksualcima i transvestitima da voze kola

Na listi osoba kojima će upravljanje automobilima biti zabranjeno novim zakonom, pored transvestita i transseksualaca, alaze se i fetišisti, pedofili, egzibicionisti, voajeri i sadomazohisti

  • 71

Rusija je usvojila novi zakon kojim se transvestitima i transseksualcima zabranjuje upravljanje automobilima, a ta odluka je izazvala brojne kritike grupa i aktivista za odbranu ljudskih prava.

Zakon je na snagu i njime se zabranjuje upravljanje automobilom svim osobama koje "imaju psihičkih problema i problema sa ponašanjem", a među njima su i "problemi koji se odnose na izbor pola i na seksualne preferencije".

Na listi osoba kojima će upravljanje automobilima biti zabranjeno su transvestiti, transseksualci, fetišisti, pedofili, egzibicionisti, voajeri i sadomazohisti. Zakon, čija je svrha smanjiti broj poginulih u saobraćajnim nesrećama, podstakao je kritike ruskih aktivista za odbranu ljudskih prava.

Foto-ilustracija: Wikimedia David Villarreal Fernández/Luftfahrra/Rudolf Stricker/Matthias, Profimedia Foto-ilustracija: Wikimedia David Villarreal Fernández/Luftfahrra/Rudolf Stricker/Matthias, Profimedia

- Ne shvatam zašto fetišisti, kleptomani i transseksualci ne smeju da voze automobil - napisala je na svom blogu Elena Masjuk, članica Saveta za ljudska prava.

- Ovo je kršenje ljudskih prava ruskih građana - napisala je Masjuk.

Udruženje ruskih advokata specijalizovanih za ljudska prava smatra da zakonom vlasti zadiru u privatni život građana i da je zakon u suprotnosti sa međunarodnim i ruskim zakonima.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA