I BELGIJSKI LIST NA UDARU TERORISTA: Pretio da će da digne u vazduh redakciju zbog karikatura koje vređaju islam (FOTO)

Osoblje uticajnog briselskog dnevnog lista na francuskom jeziku je evakuisano nakon telefonske dojave da je u redakciji postavljena bomba zbog karikatura koje su juče objavljene u znak solidarnosti sa ubijenim članovima redakcije pariskog satiričnog nedeljnika "Šarli Ebdo"

  • 5

Redakcija belgijskog lista "L’Soar" evakuisana je danas nakon pretnje da će biti napadnuta zbog objavljivanja karikatura koje vređaju islam, a jedna osoba je uhapšena.

Osoblje uticajnog briselsog dnevnog lista na francuskom jeziku je evakuisano nakon telefonske dojave da je u redakciji postavljena bomba zbog karikatura koje su juče objavljene u znak solidarnosti sa ubijenim članovima redakcije pariskog satiričnog nedeljnika "Šarli Ebdo".

- Ne uzimate nas ozbiljno, svi ćete odleteti u vazduh - zapretio je muškarac koji je telefonom pozvao redakciju nakon što se "L’Soar" odazvao pozivu da objavi neke od karikatura proroka Muhameda zbog kojih je prošle nedelje napadnut "Šarli".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Policija je potom evakuisala svo osoblje dnevnika iz prostorija u centru Brisela, a jedna osoba je uhapšena pod sumnjom da je pretila novinarima.

Ispostavilo se da je reč o Tijeri Karejnu, 53-godišnjem štamparskom radniku i ekstremnom levičaru koji je i ranije bio hapšen zbog sličnih telefonskih pretnji.

Detaljna provera prostorija "L’Soara" je u toku, a protiv Karejna će biti pokrenut krivični postupak.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • игор

    11. januar 2015 | 19:38

    и у немачкој исто пожар

  • opasno

    11. januar 2015 | 19:20

    Iskreno,sve je laz.Pametni muslimani ne nasedaju na te fore.A ima i onih koji nasednu dok vrh Zapada jedva to i ceka kako bi imali povod za novu ratnu strategiju.Iza svega toga stoje nacisti.

  • Zlobica

    12. januar 2015 | 00:32

    Ovi Belgijanci su garant sami sebi zakuvali da dospeju u centar pažnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA