Marin Le Pen održala sopstveni marš. Evo zbog čega se sve više Francuza okreće njoj! (FOTO)

Uoči velikog masovnog skupa u francuskoj prestonici liderka Nacionalnog fronta Marin Le Pen pozvala je svoje pristalice da se okupe u drugim gradovima, ali ne i u Parizu, osuđući isključivanje svog pokreta iz priprema skupa

  • 6

Francuski desničarski Nacionalni front (FN), održao je danas sopstvene demonstracije protiv terorizma, pošto je isključen iz masovnog zajedničkog marša u Parizu. Uoči velikog masovnog skupa u francuskoj prestonici liderka Nacionalnog fronta Marin Le Pen pozvala je svoje pristalice da se okupe u drugim gradovima, ali ne i u Parizu, osuđući isključivanje svog pokreta iz priprema skupa.

Ona je tada poručila da je isključivanjem Nacionalnog fronta podrivena ideja nacionalnog jedinstva Francuske.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ideja nacionalnog jedinstva je potpuno podrivena i mi ćemo se suočiti sa posledicama - rekla je Le Pen za "Mond" i dodala da je isključivanje njene partije iz Marša mira "žalostan politički manevar".

Le Penova je učestvovala u maršu u gradu Boker na jugu Francuske, gde njena stranka ima veliki broj pristalica. Ona tvrdi da je FN bio isključen iz priprema za marš solidarnosti, iako je predsednik Francuske Fransoa Oland na njega pozvao "sve građane".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

MARŠ SOLIDARNOSTI JE ZAVRŠEN: Milion ljudi se šetalo u znak protesta protiv terora u Parizu (FOTO)

U obraćanju okupljenima u Bokeru Le Penova je zahvalila prisutnima "što su došli i podsetili na vrednosti slobode", pozdravivši ih ispod transparenta s natpisom "Ja sam Šarli - Omaž žrtvama terorizma", koji se odnosi na ubijene u napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli ebdo", 7. januara u Parizu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ovaj potez Le Penove u suprotnosti je s reakcijom njenog oca, koji je juče, okupljenima u Bokeru, video-snimkom poručio: "Izvinite, ali ja nisam Šarli", izrazivši svoju poznatu netrpeljivost prema nedeljniku "Šarli ebdo", čijih satira je često bio meta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • игор

    11. januar 2015 | 23:42

    добија следече изборе 100%. а мислим и да је време да се мења француска а и европа.

  • bojan

    12. januar 2015 | 06:53

    nisam ni ja sarli

  • Miki

    12. januar 2015 | 11:46

    Mari Le Pen za presednicu EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA