Popularnost ekstremne desnice OTIŠLA U NEBO zbog islamističkih napada u Parizu!

Vođa holandske desničarske partije Gert Vilders, poznat po svojim huškačkim govorima, rekao je nakon krvoprolića u Parizu da je Zapad u ratu s islamom, što je u nedelju izazvalo kritiku holandskog premijera Marka Rutea

  • 10

Nakon krvoprolića u Parizu podrška antiislamskoj Slobodarskoj stranci holandskog populiste Gerta Vildersa skočila je na najviši nivo u poslednjih godinu dana.

Vilders, poznat po svojim huškačkim govorima, rekao je nakon krvoprolića u Parizu da je Zapad u ratu s islamom, što je u nedelju izazvalo kritiku holandskog premijera Marka Rutea.

Da su izbori sad, njegova stranka bila bi pojedinačno najsnažnija u Holandiji i dobila bi 31 mesto u parlamentu sa 150 zastupnika, a to je više nego dvostruko više od broja zastupnika koje je dobila na zadnjim izborima, pokazala je u nedelju objavljena anketa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vladajućim liberalima i laburistima šteti neprestano slab gospodarski rast pa bi dobili ukupno tek 28 zastupničkih mesta, a na izborima 2012. osvojili su ih 79.

Ankete su Slobodarskoj stranci pre pariskih događaja od 7. do 9. januara najavljivale osvajanje do 30 zastupničkih mesta.

U Parizu su trojica naoružanih islamista u tri dana ubila 17 ljudi, a njih su ubili francuski specijalci.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vilders je u intervjuu ove nedelje pozvao na uvođenje mera protiv islama.

- Ne preduzmemo li ništa, to će se i ovde dogoditi - preneo je njegove reči list "Het Parool".

(Telegraf.rs / Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    12. januar 2015 | 14:25

    Bivse kolonijalne sile placaju ceh.Ko u Parizu nije video gde zive Arapi,francuski drzavljani,kao i odnos prema njima...Slicnoje i Britaniji, sa Indusima, Pakistancima ... Slicno je i u Americi, u odnosu prema crncima...Zivimo u jednom svetu izmisljenh ljudskih prava,koje krse, oni koji i postavljaju takva pitanja...

  • игор

    11. januar 2015 | 23:37

    ово је само почетак. тек че се еропљани прикључивати десним странкама. холандија је препављенљ емигрантима

  • Dr

    11. januar 2015 | 23:05

    Meni sve ovo lici na neki scenario... Vama ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA