Sarkozi moli TV stanice da ne objavljuju Merahov snimak

Arapska TV mreža "Al Džazira" u Parizu dobila je memorijsku karticu sa snimkom koji je Merah načinio tokom svog "krvavog pira" na jugozapadu zemlje

  • 0

Francuski predsednik Nikola Sarkozi obratio se TV mrežama sa molbom da ne objavljuju video snimak koji je napravio islamistički ekstremista Muhamed Merah dok je ubijao ljude u jugozapadnoj Francuskoj.

"Pozivam rukovodstvo svih TV stanica koje bi mogle da dođu u posed video snimka da ga ne emituju pod bilo kakvim izgovorom, iz poštovanja prema žrtvama i prema Francuskoj", rekao je Sarkozi posle sastanka sa šefovima policijskih ispostava u Parizu.

Francusko regulatorno telo CSA je, takođe, zatražilo od TV stanica da ne emituju video snimak, preneo je Rojters.

Arapska TV mreža "Al Džazira" u Parizu dobila je memorijsku karticu sa snimkom koji je Merah načinio tokom svog "krvavog pira" na jugozapadu zemlje.

"Paket" je poslat 21. marta kada je policija, posle potere, opkolila Merahov stan u Tuluzu. Francuske specijalne snage ubile su islamistu narednog dana, posle 30-časovne opsade.

Policija je navela da veruje da snimak "Al Džaziri" nije poslao Merah, već najverovatnije neki saučesnik.

"Al Džazira" je ranije danas saopštila da nije isključila mogućnost da će emitovati video snimke.

(Autor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA