FORMULA 1 STIŽE U ZRENJANIN? Lokacija za autodrom u ovom gradu najozbiljnija!

- Konačnu odluku donećemo nakon konsultacija sa našim sportskim delom tima, kao i sa Ministarstvom sporta i omladine i ministrom Vanjom Udovičićem - rekao je danas direktor Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija

  • 24

Lokacija u Zrenjaninu za budući automotodrom u Srbiji je najozbiljnija od onih koje su do sad predstavljene, izjavio je danas predsednik Auto-moto Saveza Srbije Mirko Butulija.

Posle razgovora sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima o tehničkim i drugim karakteristikama lokacije koju je taj grad ponudio, Butulija je novinarima rekao da će ta lokacija biti najozbiljnije razmotrena, naglasivši da je ona njegov favorit.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Konačnu odluku donećemo nakon konsultacija sa našim sportskim delom tima, kao i sa Ministarstvom sporta i omladine i ministrom Vanjom Udovičićem - rekao je Butulija.

On je zahvalio gradonačelniku Janjiću što je sa saradnicima prihvatio inicijativu AMSS i što su prepoznali potrebu za razvojem sporta u Zrenjaninu.

Butulija je rekao da je svrha tog projekta da se napravi kompleks čiji će nosilac biti automotodrom i da će na lokaciji na kojoj bude izgrađen biti vožene auto-trke.

- Posle izgradnje staze, to će najverovatnije biti trke za evropski šampionat, a potom i za svetski - rekao je Butulija, napominjući da je u planu da se pravi auto-moto staza koja će da zadovoljava sve licence i sertifikate, kako bi jednog dana na njoj mogle da se organizuju i trke Formule 1.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U prvoj fazi bi se verovatno na toj srpskoj stazi održavali samo treninzi Formule 1, objasnio je Butulija.

Gradonačelnik Zrenjanina je istakao da je taj projekat sjajna ideja Vlade Srbije i Ministarstva sporta i izrazio nadu da će baš ovaj grad biti lokacija budućeg automotodroma.

On je objasnio da se lokacija koju je Zrenjanin ponudio nalazi kod sportskog aerodroma u kompleksu industrijske zone "Jugoistok", gde grad poseduje više od 1.000 hektara zemljišta, koje je u velikoj meri i komunalno opremljeno.

Ukoliko bi Zrenjanin pobedio u konkurenciji za budući automotodrom, to bi mnogo značilo za grad jer bi se, kako je rekao Janjić, osim staze izgradio i kompleks hotela.

- To bi donelo gradu mnogo turista i gostiju i mnogo novih radnih mesta - naglasio je Janjić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan Mb

    12. januar 2015 | 22:01

    Obecanje ludom radovanje

  • 321 krenu

    12. januar 2015 | 23:07

    Koliko je meni poznato Moto savez Srbije je potpisao Memorandum sa Loznicom oko izgradnje staze. U tu svrhu su cak osnovali i svoje preduzece. Izgleda da nam sledeceg meseca opet predstoji novi grad nova lokacija. Samo me interesuju kako misle da obezbede pare za stazu i kompleks.

  • Panco

    12. januar 2015 | 22:11

    Autodrom treba da bude u Beogradu.A oni to svake zime najavljuju vec 20 god.i od toga nema nista.Pa ne mogu jedno usce MALO da doteraju.ZRENJANIN?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA