TUĐMANOV RATNI MINISTAR NOVI ŠEF HRVATSKE DIPLOMATIJE: Kolinda Grabar Kitanović izabrala čoveka koji istinski "voli" Srbiju

Novoizabrana predsednica Hrvatske planira da za savetnika za spoljnu politiku angažuje Matu Granića, čoveka koji je bio šef diplomatije za vreme predsednika Franje Tuđmana

  • 43

Prema neslužbenim informacijama, šefica kabineta nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitanović trebala bi da bude Jadranka Jureško Kero, koja joj je i vodila celu kampanju. Njeno mišljenje, tvrde upućeni, Kolindi je jako važno, pa je Kero tako i napustila SAD, gde živi, i došla u Hrvatsku da joj pomogne da pobedi na predsedničkim izborima.

Andro Krstulović Opara, bivši diplomata, biće navodno savetnik za društvena pitanja. General Damir Krstičević trebao bi da bude savetnik za odbranu.

HRVATSKA PREDSEDNICA ŠAMARA SRBE: Peva ustaške pesme dok slavi pobedu! (VIDEO)

Istoričar Josip Jurčević preuzeće dužnost savetnik za nacionalnu sigurnost i unutrašnju politiku. Kad je u pitanju spoljna politika, u igri su Mate Granić, bivši ministar spoljnih poslova, inače politički mentor Kolinde Grabar Kitarović, koji je bio šef hrvatske diplomatije i za vreme vladavine Franje Tuđmana.

Printskrin: YouTube/Kigo.hr TV Printskrin: YouTube/Kigo.hr TV

Ako on odbije, u igri je Mario Nobilo, ambasador u Belgiji. Dosadašnji savetnik bivšeg predsednika Ive Josipovića Stijepo Bartulica ostaje na Pantovčaku. I novu predsednicu on bi trebao da savetuje o verskim pitanjima. Inače, nova predsednica Hrvatske ukida i sve pomoćnike predsednika.

Njen drugi najavljeni potez je seoba s Pantovčaka u Visoku. Ni to nije moguće bez dogovora s Vladom. Predsednica je obećala i da će smanjiti troškove svog kabineta, koji će biti za 40 odsto manji u odnosu na troškove kabineta bivšeg predsednika.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIX

    13. januar 2015 | 10:38

    Masoni namestili svoju figuru kojom će još više destabilizovati region na Balkanu. Ima moćno zaleđe i tako smelo menja sve što joj nije po volji. A svojim šarmom će omekšati komšije-političare i tako ostvariti svoje obećanje da će HR biti najmoćnija država u regionu.

  • Vuk

    13. januar 2015 | 13:06

    Lepotica je Milka Forcan,ne ova.

  • pixi10

    13. januar 2015 | 11:18

    A Dacic, Mrkonjic i ostali su bili Slobini batleri? Ili mozda Sloba nije vodio rat?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA