EVROPO, ZAŠTO ĆUTIŠ? Albanci Srbima odsecali glave, ali niko ne reaguje! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

"Dobro znate da su Tačiju ruke krvave do lakata. Ignorišete žrtve Crnogoraca i Srba iz Metohije, jer ste vi saučesnici u zločinima Tačija koji je preko Crne Gore transportovao naše članove porodica u Albaniju u `žutu kuću` radi trgovine ljudskim organima", poručuju iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu

  • 95

Porodice iz Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji koje žive u centralnoj Srbiji i Crnoj Gori najavile su da će 15. januara ispred "Vile Podgorica" u Podgorici stupiti u štrajk glađu do smrti zbog posete ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Hašima Tačija Crnoj Gori.

Porodice su, uz poruku "Milo, proklet bio - tvoj Tači zavio Metohiju u crno", poručile crnogorskom premijeru da dočekujući Hašima Tačija uz najviše državničke počasti, ubija porodice žrtava.

Foto: Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na KiM-u od 1998-2000 Foto: Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na KiM-u od 1998-2000

"Dobro znate da su Tačiju ruke krvave do lakata. Tim pozivom ignorišete žrtve Crnogoraca i Srba iz Metohije, jer ste vi saučesnici u zločinima Tačija koji je preko Crne Gore transportovao naše članove porodica u Albaniju u `žutu kuću` radi trgovine ljudskim organima", navedeno je saopštenju.

Porodice su upozorile da će Podgorica snositi odgovornost ako Tači, kao dokazani predratni, ratni i posleratni zločinac i vođa OVK, uistinu dođe u Crnu Goru.

"Štrajkovaćemo glađu do smrti", poručeno je iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu.

Foto: Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na KiM-u od 1998-2000 Foto: Udruženje porodica kindapovanih i ubijenih na KiM-u od 1998-2000

Nekadašnji komandant takozvane OVK Hašim Tači boraviće 15. i 16. januara u zvaničnoj poseti Crnoj Gori kao gost crnogorskog šefa diplomatije Igora Lukšića.

On će se sastati i s crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA