BIZARNO: Misteriozna bolest u Africi pretvara decu u zombije! (FOTO/ VIDEO)

Bolest čiji su simptomi otežano pamćenje, pospanost, naglo gubljenje apetita i zbunjenost od 2009. godine je nerešiva misterija za stanovnike Afrike

  • 0

Misteriozna bolest u južnoj Africi pretvara decu u zombije! Bolest, čiji su simptomi povučenost, zbunjenost, kao i naglo gubljenje apetita uzela je velike razmere. Jedan od prvih zapaženih simptoma kod dece u  Ugandi, Sudanu i Tanzaniji je velika pospanost.

Od ove bolesti najčešće obolevaju deca uzrasta između pet i 15 godina kojima kosti postaju slabe, a gube i pamćenje. Pojedina deca imaju epileptične napade i gube apetit usled kojeg naglo mršave.

Jedna majka u severnoj Ugandi ističe kako je ovde od "čudne bolesti" obolelo 3000 dece i da su i njena dva deteta takođe bolesna. Govoreći o svojoj trinaestogodišnjoj ćerki Polin, istakla je kako se devojčicino raspoloženje naglo promenilo u poslednjih par meseci kao i da je izgubila apetit.

- Odjednom je prestala da piše i čita, a kada je pitam zašto je tako odgovara mi kako više ne ume - odgovara kroz plač očajna majka.

Mnoga deca su bežala od kuće ili podmetala požare i to sve iz neobjašnjivih razloga. Roditelji ove simptome objašnjavaju čudnom bolešću i ističu kako često decu ne smeju da ostavljaju samu kod kuće.

- Ukoliko ih ostavimo kod kuće, obavezno ih vežemo za nameštaj kako bismo bili sigurni da neće pobeći - kaže jedan od roditelja.

Ova misteriozna bolest se pojavila još 2009. godine i lekari od tada pokušavaju da nađu lek. Epileptične napade kod dece su do sada rešavali lekovima i lekovitim travama, ali rešenje za sve simptome ove bolesti lekari još uvek nemaju.

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA