BLOKIRAĆE WHATSAPP I SNAPCHAT: Britanci uvode nove mere bezbednosti u borbi protiv terorizma! (VIDEO)

Premijer Britanije je predložio jedini efikasni način u borbi protiv fanatika i njihovih napada, onemogućavanje njihove komunikacije preko servisa

  • 6

Dejvid Kameron je najavio da će povećati mere ovlašćenja na internetu kako bi se smanjio rizik od terorističkih onlajn napada i stvaraja moguće opasne mreže i na ovaj način. Kao rezultat toga, servisi za razmenu poruka biće blokirani, a to će najviše pogoditi korisnike WhatsApp-a i Snapchat-a u Velikoj Britaniji.

On je istakao da fanatici neće imati mogućnosti da vode razgovore jedni sa drugima bez nadzora i prisluškivanja bezbedonosnih agencija, koji su nazvani "njuškalima" od strane kritičara novih mera. Pored toga je u okviru svog govora, u sklopu predizborne kampanje, nagovestio ponovno oživljavanje zakona o monitoringu, koji su ukinule liberalne demokrate.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Napadi na Pariz su još jednom pokazali potrebu da se više ovlaste naše obaveštajne i bezbedonosne agencije kako bi naši ljudi bili sigurni - istakao je.

- Ako sam ja premijer, uveriću sve u to da nećemo dozvoliti teroristima da imaju slobodan i siguran prostor da komuniciraju jedni sa drugima - rekao je Kameron.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    13. januar 2015 | 21:45

    Ма они су и направили напад да би сад имали изговор да све прислушкују законски. Е нема већих терориста од њих

  • A. Паламудов

    13. januar 2015 | 19:36

    Vuna...englezi...vuna!

  • Halid Ibn Velid

    13. januar 2015 | 22:10

    A gdje je sloboda razmjenjivanja poruka aaaaaaaa englezi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA