HOĆE DA NAS POROBE: Na novoj mapi Islamske države i Srbija deo kalifata (FOTO)

Džihadisti koji se bore u Siriji i Iraku su objavili mape teritorija koje planiraju da osvoje u narednih pet - šest godina. Na jednoj od njih vidi se da je prostor Srbije zamišljen kao deo Islamske države

  • 85

Islamska država (ID), najpoznatija teroristička organizacija na svetu koja je u drugi plan uspela da baci i Al Kaidu, objavila je nove mape svog budućeg kalifata. Na toj mapi i Srbija je obojena u crno.

Džihadisti koji se bore u Siriji i Iraku su objavili mapu teritorija koje planiraju da osvoje u narednih pet - šest godina, prenosi radiosarajevo.ba.

Islamski kalifat, sa zakonima strogog šerijata, obuhvata severnu i centralnu Afriku, pa čak i deo Kine. U granicama kalifata je kompletan Bliski istok. Islamska država želi i Krim, kao i kompetan Balkan, dobar deo Mađarske i Austrije. Zanimljivo je da su džihadisti i Španiju, koju zovu "Andalus", obojili u crno.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ova teroristička organizacija je bila vrlo aktivna u prošloj godini. Osvojili su nekoliko većih gradova, a izveštaji iz celog sveta govore da se veliki broj ljudi odlučuje da se priključi ID-ovim snagama.

OVDE možete pogledati nekoliko mapa koje pojašnjavaju način delovanja ove organizacije. Na jednoj od njih vidi se da je prostor Srbije zamišljen kao deo Islamske države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AllBoss

    13. januar 2015 | 20:34

    Evo ja sam musliman i boricu se zajedno sa srbima protiv ovih divljaka jer oni nemaju nista sa Islamom

  • Novak

    13. januar 2015 | 19:37

    Hoce kao sto su i dosad.Zaboravili su oni ratove sa srbima.

  • Bivsi, bivsi debeli!Sadasnji,Tajni Agent!

    13. januar 2015 | 20:24

    Eto im Hrvatska, sta cemo im mi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA