ZEMLJA SMO GLADNIH: Nedostaju obroci u Narodnoj kuhinji u Subotici, triput više zainteresovanih!

- Puno nam znači što ne moramo da kuvamo, već dobijamo topli obrok od Narodne kuhinje, jer su naša primanja jako mala i veoma brzo ostanemo bez novca za hranu - kaže Tibor T., koji sa suprugom sa invaliditetom živi od 9.800 dinara socijalne pomoći

  • 4

U Narodnoj kuhinji Crvenog krsta u Subotici spremaju se obroci za 1.100 građana, ali su potrebe u najvećem gradu na severu Bačke skoro tri puta veće.

Za njen rad grad je u budžetu za ovu godinu namenio 23 miliona dinara, tako da funkcionisanje narodnog kazana, iz kojeg se obroci dele na 22 punkta, ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje.

- Puno nam znači što ne moramo da kuvamo, već dobijamo topli obrok od Narodne kuhinje, jer su naša primanja jako mala i veoma brzo ostanemo bez novca za hranu - kaže Tibor T., koji sa suprugom sa invaliditetom živi od 9.800 dinara socijalne pomoći.

Printskrin: Youtube/rtvranje Printskrin: Youtube/rtvranje

Pojedini kuvani obrok za svoju porodicu u Crveni krst već godinama svakodnevno dolazi i Margita K.

- Penzija mi je 12.000 dinara, i to jedini je prihod u celoj kući, te nam puno znači što ovde imamo obezbeđen ručak, a za ostalo ako se nađe - kaže Margita.

Iako se za rad Narodne kuhinje izdvajaju sredstva, svima je jasno da je gladnih mnogo više nego obroka koji se pripremaju.

Printskrin: Youtube/Radio Televizija Bor Printskrin: Youtube/Radio Televizija Bor

- Pre formiranja budžeta, izašli smo sa zahtevom da u 2015. godini pokušamo da obezbedimo 1.500 obroka za naše korisnike, ali zbog ekonomske situacije, nisu obezbeđena sredstva u dovoljnoj meri da bismo zadovoljili potrebe za toliki broj najugroženijih sugrađana, tako da ćemo ove godine zadržati isti broj korisnika kao i lane - predočavaju u Crvenom krstu.

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • § … §

    13. januar 2015 | 21:59

    Koliko gladnih, a koliko se samo hrane baca, kada bi svako odvojio po jedan obrok dnevno za jednu osobu i donirao Narodnoj kuhinji, imalo bi hrane za sve.

  • Dzeko

    14. januar 2015 | 09:13

    Konacno tema koja je u intersu svih

  • WWW

    14. januar 2015 | 11:08

    PA SVI CEMO JOS MALO BITI GLADNI- KOLIKA NAM JE PLATA,KOLIKO JE-€ ,KOLIKI SU NAM RACUNI...HOCEMO DA POMOGNEMO ALI OD CEGA???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA