FRANCUZI HAPSE: Dosad 54 iza rešetaka zbog podrške terorizmu!

Pokrenuto je i 15 sudskih slučajeva zbog ispisivanja grafita po džamijama, kao i deset slučajeva zbog oštećenja muslimanskih mesta za molitvu "pomoću oružja, podmetnutog požara ili eksplozija"

  • 5

Parisko javno tužilaštvo saopštilo je danas da su u poslednjih nedelju dana, od masakra u redakciji satiričkog nedeljnika "Šarli ebdo" u kojem je ubijeno 12 ljudi, u Francuskoj privedene 54 osobe zbog toga što su branili ili slavili terorizam.

Istovremeno je pokrenuto i 15 sudskih slučajeva zbog ispisivanja grafita po džamijama, kao i deset slučajeva zbog oštećenja muslimanskih mesta za molitvu "pomoću oružja, podmetnutog požara ili eksplozija", prenela je agencija AFP.

Pomenuta privođenja su deo šire akcije francuskih vlasti za primenu oštrijih antiterorističkih mera, uvedenih nakon prošlonedeljna tri odvojena napada islamista u Parizu, u kojima je ubijeno ukupno 17 ljudi.

Foto: Profimedia/MAXPPP Foto: Profimedia/MAXPPP

Među uhapšenima je i kontroverzni francuski komičar Dijedon Mbala Mbala, koji je priveden danas zbog podržavanja terorizma, pošto je na Fejsbuku objavio post u kojem je izrazio podršku islamističkim napadačima iz Pariza.

Tužilaštvo je protiv njega sinoć podiglo optužnicu zbog posta u kojem piše: "Večeras, što se mene tiče, osećam se kao Šarli Kulibali", a sadrži ime satiričkog nedeljnika "Šarli ebdo", kao i prezime napadača na jevrejsku prodavnicu u Parizu Amedija Kulibalija, koji je tom prilikom ubio četvoro talaca.

Portparol francuske vlade Stefan Le Fol je izjavio da su neki od privedenih već osuđeni.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    14. januar 2015 | 15:41

    Pa ljudi dobri Francuzi dragi.vi krsite povrlju UN o ljudskim pravima i Povelju o slobodi govora.Aman zaman.pa nas na Balkanu ucite o tome decenojama

  • Baron

    14. januar 2015 | 19:01

    A sta je sad sa slobodom govora,poznati komicar al njemu ne dozvoljavaju da se slobodno oglasi !

  • Zakon

    14. januar 2015 | 18:35

    E to je bio cilj svega ..vidite?!! Da se islam ponizava i muslimani hapse bez razloga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA