SRUŠEN SIMBOL UKRAJINSKOG OTPORA: Bombardovanjem uništen toranj u Donjecku

Branioci aerodroma navode da su im proruske snage juče dale ultimatum da napuste toranj do 17 sati po lokalnom vremenu ili će on biti uništen

  • 6

Kontrolni toranj aerodroma u Donjecku, središtu devetomesečnih oružanih sukoba ukrajinskih i proruskih snaga, srušen je nakon više meseci bombardovanja, preneli su britanski mediji.

Prema tvrdnjama ukrajinskih snaga, koje drže pod kontrolom aerodrom u Donjecku, dok sam grad kontrolišu proruske snage, građevina je bila izložena teškoj artiljerijskoj vatri od strane proruskih snaga i juče se srušila.

Branioci aerodroma navode da su im proruske snage juče dale ultimatum da napuste toranj do 17 sati po lokalnom vremenu ili će on biti uništen.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Ukrajinski vojnici su, međutim, odbili da napuste aerodrom, tvrdeći da je on ne samo strateški važan, već predstavlja i simbol njihovog otpora. Toranj je ubrzo potom srušen.

Juče je na istoku Ukrajine, u Donjeckoj oblasti, takođe izvršen granatni napad na jedan autobus, u kojem je poginulo 11 civila, a povređeno njih 20.

Portparol lokalnih vlasti je izjavio da je autobus prevozio civile iz luke Marijupolj i da su u trenutku napada prolazili vojnu kontrolnu tačku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA