SPREČEN MASAKR: Okončana antiteroristička akcija u Belgiji! (VIDEO)

Policija je sinoć izvela seriju racija u zapadnom predgrađu Brisela Ajndhovenu i u gradiću Vervijeu blizu nemačke granice sa ciljem da razbije grupe džihadista koje su spremale terorističke napade

  • 0

Belgijske službe bezbednosti jutros su završile obimnu antiterorističku akciju u kojoj su dvojica osumnjičenih ubijena, a veći broj osoba uhapšen, saopštio je jutros ministar spoljnih poslova Didije Rejnders.

- Operacije na terenu su završene i sada skupljamo informacije - rekao je ministar francuskoj televiziji "iTele".

Policija je sinoć izvela seriju racija u zapadnom predgrađu Brisela Ajndhovenu i u gradiću Vervijeu blizu nemačke granice, sa ciljem da razbije grupe džihadista koje su spremale terorističke napade.

Dvojica osumnjičenih ubijena su u razmeni vatre sa policajcima u Vervijeu, a jedna osoba je ranjena.

Belgijske vlasti su ranije saopštile da su teroristi spremali terorističke napade slične onima koje su džihadisti prošle nedelje izveli u Parizu, ali da belgijske grupe nisu bile direktno povezane sa francuskim džihadistima.

Računa se da nekoliko stotina belgijskih državljana arapskog porekla ratuje na strani takozvane Islamske države u Siriji i Iraku, a neki su nakon povratka sa ratišta planirali da prenesu džihad na belgijsko tlo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA