TUŽNA PRIČA: Ispovest čoveka koji 12 godina živi u šatoru (FOTO)

- Kad mi je mnogo hladno izađem i šetam. Hteo bih da radim, ne bežim od posla, ali sam proglašen nesposobnim, pa živim od 9.000 dinara socijale. Ne znam do kada ću ovako, ali sam izdržljiv čovek Ovakvu kuću ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju - kaže Miodrag Radojčić (52) iz Prokuplja

  • 60

Od 2003. godine kada se iz sela Vranić kod Đakovice doselio u Prokuplje, Miodrag Radojčić (52) živi u šatoru na parceli svoje pokojne majke. Tamo je proveo i ove praznike, koji su kao i svake godine bolno podsećanje na njegov život.

- Ovakvu kuću ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju, a svaki dan mog života jednako je težak. Počeo sam da pravim kuću, odnosno označio sam temelj na ovom imanju, ali stvarno nemam novaca za nju, pa mi je šator i kuća i skrovište od hladnoće, ali i letnjih vrućina - kaže Radojčić, koji je šator napravio na placu svoju pokojne majke u prokupačkom naselju Guba.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dodaje da su skorašnji mrazevi i sneg bukvalno prekrili njegov dom, ali da je kao i predhodnih godina izdržao.

Kad mi je mnogo hladno izađem i šetam. Tako se najbolje zagrejem. Hteo bih da radim, ne bežim od posla, ali sam proglašen nesposobnim, pa živim od 9.000 dinara socijale. Ne znam do kada ću ovako, ali sam izdržljiv čovek, a sudbina ljudska je često vrlo surova - priznaje na sagovornik, koji je poznat prokupačkoj javnosti, jer hrabro podnosi svoju sudbinu i do sada sem socijale nije primao nikakvu pomoć.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

– Prvih godina bilo mi je izuzetno teško, jer mi je i ponos poljuljan, ali sada sam se navikao na sve. U životu me održava misao da ću kad tad uspeti da se udomim, odnosno napravim barem kolibu i starost poživim dostojanstveno - iskren je Radojčić.

Do nekih boljih vremena on će kao i do sada na ognjištu ispred šatora spremati obrok i čaj za hladne dane. Bez osnovnih uslova za život, vode, struje i kanalizacije, Radojčić provodi dane u nadi, a jedino društvo mu je pas koji je vezan ispred šatora i koji kao i njegov vlasnik stoički podnosi tegobu života.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr_sokrates

    17. januar 2015 | 19:54

    Mi se žalimo sto nemamo naj-noviji iphone... itd.. a neko se muči gore nego pas. Budi te srecni i zadovoljni sa onim ato imate neko nema ni to osnovno. Kao.ovaj jadni namučeni čovek. Predlažem da se otvori žiro racun da bi svi mi koji hocemo da pomognemo uplatimo koliko ko može novca za pomoc ovom čoveku... siguran sam da ce njemu to mnogo značiti. Posto sam siguran da država neće.. budimo ljudi i pomozimo onima kojima.je to potrobno.

  • Nova

    17. januar 2015 | 20:28

    Ovo treba napisati .Krenite malo Srbijom da vidite kako narod živi u bedi i siromaštvu .Šta nekoga briga što Cecina ćerka ofarbala kosu.Ovo vam je na mestu.

  • Misa

    17. januar 2015 | 23:34

    Hocu ja da pomognem coveku,da zivi u jednoj mojoj kuci drugoj na drugom spratu,posto mi je tu slobodno. Nalazim se u Nisu,na Panteleju pa bi rado pomogo coveku da se malo opusti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA