SKANDAL NAD SKANDALIMA: Hrvatska predsednica kopira ideje tvorca USTAŠTVA!

Teza da su svi Srbi Hrvati, koju zastupa hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, nije novijeg datuma, ponavljali su je gotovo svi hrvatski nacionalisti zadnjih vek i po, a njen tvorac je Ante Starčević, osnivač Hrvatske stranke prava, koja je uticala na ideologe ustaštva

Najnovija skandalozna izjava Kolinde Grabar Kitarović da su svi Srbi u Hrvatskoj u stvari  Hrvati šokirala je javnost u Srbiji.

Međutim, ako se analiziraju njene reči, ne može se pobeći utisku da je nova hrvatska predsednica samo ponovila ideje oca modernog hrvatskog nacionalizma i duhovnog tvorca ustaškog pokreta Ante Starčevića iz XIX veka!

Teza da su „svi Srbi u Hrvatskoj Hrvati“ nije novijeg datuma.

SVI SRBI U HRVATSKOJ SU HRVATI: Nova ludačka izjava hrvatske predsednice! (VIDEO)

Ponavljali su je gotovo svi hrvatski nacionalisti zadnjih vek i po, a njen tvorac je Ante Starčević, osnivač Hrvatske stranke prava, ekstremne nacionalističke partije iz XIX veka koja je u najvećoj meri uticala na Antu Pavelića i ostale ideologe ustaštva. Starčevićeva stranka je osmislila koncepciju „hrvatskog državnog prava“, po kojoj Hrvati kao narod imaju neotuđivo pravo na sve zemlje koje su bilo kada u istoriji bile pod vlašću hrvatskih vladara.

Foto: Tanjug/HINA Foto: Tanjug/HINA

Posebno je „pikirana“ Bosna i Hercegovina, a činjenicu da tamo, kao i u mnogim delovima Hrvatske, Slavonije i Dalmacije sami Hrvati čine manjinu, Starčević jednostavno nije priznavao. Po ovom ekstremnom nacionalističkom hrvatskom ideologu svi ljudi koji žive na teritorijama obuhvaćene hrvatskim državnim pravom su jednostavno Hrvati, odnosno pripadnici  tzv. „hrvatske političke nacionalnosti“.

Tu je ubrajao bosanske muslimane, Jevreje i posebno Srbe, kojima je Starčević negirao svaku etničku posebnost i prosto ih nazivao „pravoslavni Hrvati“!

Da li je ovo sledeća teza Kolinde Grabar Kitarović ostaje tek da se vidi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbijanac

    16. januar 2015 | 13:44

    Srbi u Hrvatskoj nisu Hrvati,a ovo što je Kolinda izjavila spada u šovinizam! Ne može se negirati srpski narod,koji vekovima živi na teritoriji Hrvatske! Ako je neko građanin i državljanin Hrvatske,to ne znači da je on Hrvat po nacionalnosti!

  • ramona

    16. januar 2015 | 15:58

    Koja glupost oko nicega da je rekla da samo sam mislila na Hrvate ostali me ne zanimaju,pa sta bi tek onda rekli.Zena lijepo rece da sve smatra hrvatskim drzavljanima,a u biti to i jesu ako imaju drzavljanstvo.

  • 1970

    16. januar 2015 | 13:39

    najgori Srbi su hrvati, šta će jadna, pa nije lako biti predsednik veštačke genocidne tvorevine koja je promenila veru i prekrojila svoju i tako kratku istoriju postojanja...svi ste vi Srbi, i to je ono što vas najviše boli ma šta s.ali !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA