KPS uhapsio Srbe zbog "Četničkog ravnogorskog pokreta"!

Petoro Srba uhapšeno na putu ka Štrpcu kada je u njihovom automobilu pronađeno 38 primeraka ovog časopisa. Optuženi su za širenje nacionalne i etničke mržnje

  • 0

Policija Kosova uhapsila je petoro Srba jer je u njihovom automobilu pronašla više primeraka časopisa "Četnički ravnogorski pokret"!

Dva muškarca, od kojih je jedan bivše crkveno lice, kao i tri žene, uhapšeni su pod optužbom da raspiruju nacionalnu i etnički mržnju.

U automobilu bivšeg monaha Eparhije raško-prizrenske Evtimija Milentijevića nakon pretresa automobila pronađeno je 38 primeraka časopisa "Četnički ravnogorski pokret". Među uhapšenima je i magistar ekologije iz Beograda Snežana Antonijević. Oni su lišeni slobode na putu ka Štrpcu.

Regionalni portparol Policije Kosova Besim Hoti potvrdio je da su pomenute osobe uhapšene, uz napomenu da su osumnjičeni za širenje nacionalne i etničke mržnje.

Primerci časopisa "Četnički ravnogorski pokret", zbog kojih su Srbi uhapšeni, štampani su u Kanadi.

Hoti je objasnio da je po krivičnom zakonu Kosova za raspirivanje međunacionalne i etničke mržnje zaprećena kazna od jedne do tri godine zatvora.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA