SVE VIŠE NAŠIH MUŠKARACA IDE POD NOŽ: Srbi uklanjaju dojke, zatežu stomak, sređuju noseve i očne kapke... (FOTO)

Ukoliko ste mislili da samo žene posećuju estestke hirurge, prevarili ste se. Interesovanje za estetsku hirurgiju u Srbiji raste, a jedan od pokazatelja je činjenica da se sve više pripadnika jačeg pola odlučuje za estetsku korekciju

  • 28

Broj estetskih zahvata u Srbiji raste, a iako i dalje žene daleko više rade ove operacije, sve više muškaraca se opredeljuje za neku vrstu korekcije, najčešće na licu i stomaku.

- Estetske operacije pretežno rade žene, ali su povećava broj muškaraca koji dolaze na estetske korekcije. U zadnjih mesec dana sam imao dva muškarca koji su došli da koriguju kapke. Najčešće rade korekciju kapaka, noseva, liposukciju ili zatezanje kože stomaka ili mišića ako su opušteni – navodi za Telegraf hirurg Marijan Novaković, konsutant poliklinike "Novaković" i predsednik Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Poseban vid korekcije jeste operacija ginekomastije, odnosno korekcija uvećane muške dojke.

- Nijedan muškarac ne želi da ima veće grudi i zbog toga se radi njihovo smanjenje. Tada mora da se uradi endokrinološka obrada i ovo je isto relativno česta operacija kod muškaraca – dodaje Novaković.

Dok žene operaciju kapaka mogu da prikriju šminkom, kod muškaraca je pokrivanje veći problem, pa se uglavnom kriju iza velikih naočara.

Foto: gregg.ca Foto: gregg.ca

Doktor Novaković smatra da žene trpe daleko veći pritisak društva od muškaraca kada je u pitanju fizički izgled, zbog čega je mahom većina pacijenata ženskog pola.

- Imao sam pacijentkinju, Srpkinju koja živi u Londonu koja je došla na lifting sa 43 ili 44 godine. Pitao sam je zašto dolazi tako rano i zašto žuri sa operacijom. Imala je početne znake starenja i podvaljak, ali je stvarno sve bilo granično. Kaže da mora da dolazi zbog mlađih koleginica, jer joj je šef rekao da ne može više da radi na šalteru banke i da bude u kontaktu sa ljudima, već da treba da ide u zatvorenu kancelariju. Oni su mnogo suroviji nego mi, ali imam utisak da se i kod nas sve više javlja taj pritisak društva – navodi Novaković.

(J. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala budala

    16. januar 2015 | 21:14

    I ja bi sve to radio kad ne bi znao zsta cu s parama

  • Domoljub

    16. januar 2015 | 21:12

    Formiraju dobre sindikate kao Švedjani pa će poslodavci početi da se operišu umesto radnika. Koja smo mi sirovina i pomodari ali smo i neorganizovani kada se tiče radnika. Ušvedskoj bi jedan šef leteo sa posla radi takve izjave kakvu čitam u komentaru brzinom svetlosti sa radnog mesta a sindikat bi zatvorio poslodavca i smestio ga u lud icu. Pravo svakog čoveka je izgleda kako izgleda ili da izgleda kako on tomželimda izgleda a ostatak sveta je tu da to prihvati bez pogovora.

  • jovan

    16. januar 2015 | 20:53

    Kretenizam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA