ZBOG SMRADA: Kinezi grade 35.500 javnih toaleta!

Turisti su se dugo žalili na stanje i higijenu toaleta širom ove države, zbog čega su iz Nacionalne uprave za turiram odlučili da u blizini najvećih turističkih atrakcija izgrade nove toalete i renoviraju 25.000 starih

  • 3

Kina ove godine pokreće takozvanu "toalet revoluciju", kojom planira da podigne nivo higijene na turističkim lokacijama u zemlji, javila je državna agencija Sinhua, a preneli strani mediji.

Kampanja turističkih vlasti Kine trajaće tri godine, i za to vreme će biti izgrađeno 35.500 novih, a renovirano još 25.000 toaleta na javnim lokacijama i to u blizini najvećih turističkih atrakcija i u najposećenijim gradovima.

Foto: Wikipedia/MMuzammils Foto: Wikipedia/MMuzammils

- Posetioci su se dugo žalili na stanje i higijenu toaleta širom Kine. Ova revolucija se pokreće u trenutku kada Kina beleži godišnji pad broja turista - napisala je ova agencija.

Kako su saopštile vlasti, u naredne tri godine cilj će biti da se popravi opšta slika i da se uredi ova oblast.

- Želimo da do 2017. godine ovom revolucijom dostignemo standard od tri zvezdice. Turisti su se dugo žalili i na broj i na nehigijenske uslove, ali i na slabo rukovođenje javnim toaletima - rekao je Li Đinzao iz Nacionalne uprave za turizam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA