PRIZNAO DA JE GEJ: Irski ministar zdravlja objavio da je homoseksualac!

Leo Varadkar je na državnom radiju objavio da je gej, što je naišlo na široko odobravanje irske javnosti, zbog njegove neposrednosti i iskrenosti, prenosi Beta pisanje agencije AP

  • 1

Ministar zdravlja Irske Leo Varadkar objavio je da je homoseksualac, što je prvi takav slučaj u istoriji te konzervativne katoličke zemlje.

Leo Varadkar je na državnom radiju objavio da je gej, što je naišlo na široko odobravanje irske javnosti, zbog njegove neposrednosti i iskrenosti, prenosi Beta pisanje agencije AP.

Naveo je da je odlučio da javno objavi svoju seksualnu orijentaciju pre no što ove godine dođe do nekoliko vladinih inicijativa čiji cilj je unapređenje prava homoseksualnih osoba.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To su legalizacija gej brakova, dozvola homoseksualcima da daju krv, davanje većih roditeljskih prava homoseksualcima u slučajevima surogat trudnoća.

Varadkar koji je na 36. rođendan obelodanio da je gej, rekao je da su njegova porodica, prijatelji i mnoge kolege već dugo znali ili sumnjali da je homoseksualac.

Takođe je naveo da je pred današnju izjavu na radiju o tome obavestio svoje roditelje, jer nije želeo da vest o tome čuju prvo na nedeljnoj misi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A l v e n t A

    19. januar 2015 | 15:16

    Ovo je već ko zna koji visoki funkcioner, član vlade neke od zemalja EU da je homoseksualac što treba da nas baš zabrine jer je taj lobi sve jači i preti da uruši sve tradicionalne vrednosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA