PRETE NOVI ODRONI: Opasnost na putevima kod Budve još traje!

Veliki odron dogodio se juče oko 12 sati kod Budve i potpuno je odsekao primorje od ostatka zemlje, kada se oko hiljadu kubika zemlje i kamenja sručilo na magistralni put

  • 1

Na magistralnom putu Budva-Bar i Budva-Cetinje saobraćaj je u prekidu zbog odrona u mestu Zavala. Sanacija puta će potrajati, a sve službe rade kako bi ublažile eventualne nove odrone.

Veliki odron dogodio se juče oko 12 sati kod Budve i potpuno je odsekao primorje od ostatka zemlje. Oko hiljadu kubika zemlje i kamenja sručilo se na magistralni put, a tom prilikom nije niko stradao.

Bilo je planirano da sinoć bude puštena jedna traka ali se to nije desilo jer su se pojavili novi odroni, kazao je za Radio Antena M Zdravko Šljukić iz službe zaštite i spašavanja.

- Stanje je isto kao i sinoć, saobraćaj je zatvoren osim za hitne slučajeve. Pojavili su se novi odroni, teren je jako loš, ne znamo šta će danas biti. Sačekaćemo procenu stručnjaka da li se i kada može pustiti makar jedna traka za saobraćaj - rekao je Šljukić.

Crnogorski ministar saobraćaja Ivan Brajović, koji je posetio mesto odrona, rekao je da se ogromna količina materijala obrušila na put.

On je dodao da su se nadležne službe, Direkcija za saobraćaj, Crnagoraput, policija, potrudile da vrlo brzo deluju.

Brajović je naglasio da će potpuna sanacija puta potrajati i da je sada pod znakom pitanja koliko je cela kosina stabilna.

- U svakom slučaju, vodićemo računa da put bude adekvatno saniran i pustićemo ga u saobraćaj samo ako to bude potpuno bezbedno - zaključio je Brajović.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA