SVI ATEISTI SU TERORISTI: Novi zakon u Saudijskoj Arabiji šokirao svet!

Novi zakon terorizam definiše kao "pozivanje na bilo koji oblik ateističke misli ili dovođenje u pitanje temelja islamske religije na kojoj je država utemeljena"

  • 15

Saudijska Arabija donela je zakon kojim je sve ateiste proglasila teroristima, objavio je Human Rights Watch, a prenosi britanski Independent.

Saudijski kralj Abdula doneo je niz zakona i kraljevskih dekreta kojima je nominalni cilj borba protiv terorizma, a u stvari progon političkih disidenata. Usmereni su prvenstveno protiv rastućeg broja Saudijaca koji se vraćaju iz Sirije s idejama rušenja monarhije.

Za učestvovanje u sukobima izvan Saudijske Arabije tako je propisana zatvorska kazna od tri do 20 godina zatvora. No, na meti saudijskog kralja našli su se i nevernici.

Novi zakon terorizam definiše kao "pozivanje na bilo koji oblik ateističke misli ili dovođenje u pitanje temelja islamske religije na kojoj je i država utemeljena".

- Saudijske vlasti nikad nisu tolerisale kritikovanje svoje politike, ali ovi novi zakoni pretvaraju bilo koji izraz kritičke ekspresije u teroristički čin - poručio je Džo Stork, zamenik direktora Human Rights Watch za Bliski istok i Severnu Afriku.

(Telegraf.rs/ Izvor: index.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nereligiozan

    20. januar 2015 | 13:45

    Najgora zemlja na svetu .. ljudska prava i sloboda govora nula, ubedljivo su najgori .. šta rade ženama sramota ..

  • Алекса

    20. januar 2015 | 15:02

    Каква им религија, такви им и закони.

  • miro petrovic

    20. januar 2015 | 16:08

    Strasno, uzasno a upravo smo usli u 2015 god.Zaista nesto mora da se uradi. NVO sektor mora da odreaguje. Ja sam kao pojedinac spreman da finansiram odlazak predstavnika NVO odnosno da pokrijem sve troskove istog. Misli da bi zene u crnom nakon organizovanih demonstracija ispred Saudiske ambasade trebale da odu i nastave protest u Saudiskoj Arabiji. U slucaju da se odluce na takav korak u cilju branjenja ljudskih prava i sloboda mogu da me kontaktiraju na mail.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA