Zojin zakon u četvrtak pred poslanicima

Maja Gojković je sednicu, na kojoj će se razmatrati taj predlog zakona o prevenciji i dijagnostici generičkih bolesti, genetski uslovnjenih anomalija i retkih bolesti, sazvala na zahtev 227 poslanika vladajuće većine i opozicije

  • 0

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvaće za četvrtak novu sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – predlogom "Zojinog zakona, rečeno je danas Tanjugu u parlamentu.

Gojkovićeva je sednicu, na kojoj će se razmatrati taj predlog zakona o prevenciji i dijagnostici generičkih bolesti, genetski uslovnjenih anomalija i retkih bolesti, sazvala na zahtev 227 poslanika vladajuće većine i opozicije.

Taj predlog zakona uputio je u skupštinsku proceduru poslanik DS Dušan Milisavljevoć u julu 2014. godine. Zakon predviđa da se omogući lečenje dece u inostanstvu ukoliko im u Srbiji, u određenom peridu, lekari ne utvrde dijagnozu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Po evidenciji udruženja roditelja, sada ima trinaestoro dece bez dijagnoze kojima bi ovaj zakon pomogao. Zahtev za održavanje sednice potpisali su poslanici SNS, SPS, DS, NS, SPO-DHS S, JS, SDPS, PUPS, poslanici kluba SDA Sandžaka - PDP, SVM i LSV.

Na predogu zakona radila je i Radna grupa Ministarstva zdravlja. Sednica će biti zakazana za 10 sati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA