ATEISTI SRBIJE: Novosađani ne piju svetu, već običnu vodu!

Portal ateisti.com objavio je tekst u kome osuđuju svećenje vodice na Bogojavljenje u JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad. Da li se slažete s njima?

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Nenad BG
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • M

    28. januar 2015 | 20:55

    Moj "bog' su moja porodica, prijatelji i zelja da budem sto bolji prema njima, sebi i svojoj zajednici a ne neki drevni, primitivni entitet iz pustinja Bliskog Istoka u cije ime je bilo vise razaranja, krvoprolica i sveopste ljudske bede nego zbog svih drugih prirodnih i drustvenih katastrofa zajedno...i dan danas se to cini...ako ti vernici vec vole da govore da je njihova vera, ili sta god da je to, njihova licna stvar onda neka je drze licno u sebi i za sebe a ne da se finansiraju iz zajednickog budzeta i da svoje primitivizme guraju u skole, nauku, u drustvo itd...izvinite ali ja ne zelim da moj doprinos drzavnom budzetu odlazi na vase vradzbine, rituale i sveopste zatucavanje drustva, niti zelim da mom detetu vasi popovi drze casove u skoli...ako hocete da verujete u budalastine i pravite budale od sebe ovakvim 'vudu' glupostima jer to cini da se vi, naglasavam VI, osecate bolje, radite to, ali o svom trosku i mimo drzavnih, sekularnih institucija...ja nisam clan vaseg kluba i ne zelim da placam clanarinu...a kad sam poslednji put proverio ovo je i dalje bila sekularna drzava u kojoj postoji separacija drzave i crkve, sloboda religije, kao i sloboda OD religije...popovi u skolama, vradzbine u drzavnim ustanovama i budzetsko finansiranje "malo" prevazilazi ustavna prava, poziciju i ovlascenja vaseg kluba.

  • Predrag Stojadinović

    23. januar 2015 | 18:37

    Problem je što se ovaj religijski ritual jedne religije plaća iz zajedničkog državnog budžeta koji pripada svim građanima i koji po Ustavu Republike Srbije ne sme da se koristi za bilo kakve religijske rituale. Problem je što se ovakvim religijskim ritualima unutar državnih institucija i na teret državnog budžeta nameće ta jedna religija kao jedina ispravna i državna. Opet protivno Ustavu Republike Srbije. Ako već hoćete da kritikujete nas ateiste, onda nas barem kritikujte zbog onoga što jesmo rekli, a ne zbog gluposti koje izmišljate a koje nismo i nikada ne bismo rekli.

  • Teslijanac

    21. januar 2015 | 19:01

    Verujem u boga kojeg nije opisala ni jedna religija. Znanja o bogovima nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA