ALHEMIJA BALKANA: Državne vlasti i lokalni političari se ne mešaju u uređivačku politiku (VIDEO)

U 13. epizodi "Alhemije Balkana" ekipa Al Džazire je bila u Kragujevcu i istražila kako "Fiat" i italijanski kapital utiču na život u gradu

  • 0

U 13. epizodi serijala "Alhemija Balkana Srbija" sprovedena je anketa. Većina građana Srbije u anketi podržala je što brži ulazak u punopravno članstvo Evropske unije.

Osim delikatnog statusa Kosova, Srbija treba da ispuni neke bitne uslove u oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije i medijskih sloboda.

Kroz razgovore s urednicima lokalnih medija u Kikindi, Pančevu i Novom Pazaru demantovane su priče o direktnom uplitanju državnih vlasti ili lokalnih političara u uređivačku politiku. Ali, da se osećaju skriveni pritisci koji novinare potiču na samocenzuru, to su mnogi potvrdili.

Ekipa Al Džazire bila je u Kragujevcu i istražila kako "Fiat" i italijanski kapital utiču na život u gradu.

Printskrin: Youtube / Al Jazeera Balkans Printskrin: Youtube / Al Jazeera Balkans

Na Novom Beogradu ekipa je posetila  Vladimira Prelovca koji zapošljava dvadesetak IT-stručnjaka, čak dvojicu doktora nauka, a on sam nije završio fakultet. Međutim, njegova inventivnost prelazi granice Srbije, njegove aplikacije imaju po pet miliona " daunlouda".

Goran Milić je pitao poznavaoce prilika u Srbiji koliko su današnja nacionalistička retorika, govor mržnje i agresija prema manjinama uporedivi s onim iz 90-ih godina prošloga veka.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA