HEROJ GODINE: Skočio sa sedmog sprata da bi spasao sina iz požara! (VIDEO)

Doktor iz Moskve Mihail Abrosimov (34) skočio je sa svojim četvorogodišnjim sinom u naručju sa sedmog sprata zgrade u kojoj su živeli, a koju je zahvatio požar. Mihail je prilikom pada svojim telom zaštitio sina

  • 1

Hirurg iz Rusije Mihail Abrosimov (34) postao je pravi heroj u Moskvi, ali i čitavoj Rusiji, pošto je spasio sina od sigurne smrti tako što je sa njim u naručju skočio sa sedmog sprata zgrade u plamenu.

U stanu doktora t toku noći je izbio požar koji su prouzrokovala lampice na novogodišnjoj jelki. Mihail se probudo i pokušao da ugasi vatru, ali u tome nije uspeo.

On je zatim sklonio ženu do stepeništa zgrade i poslao je ka izlazu, a potom krenuo po četvorogodišnjeg sina Arsenija. Ipak, kada je došao do dečaka vatra je već zahvatila ceo stan.

Jedini šansa za izbegavanje sigurne smrti bio je skok sa sedmog sprata. Mihail je uzeo sina u naručje i skočio. Svojim telom je pri padu zaštitio sina. Iako su i otac i sin zadobili teške povrede oni su ipak preživeli. Doktori kažu da su prognoze za obojicu obećavajuće.

U požaru u Moskvi vatrogasci su iz zapaljene zgrade evakuisali više od 20 ljudi. Nekoliko ljudi je hospitalizovano, a dve žene su umrle usled trovanja ugljen-monoksidom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA