Praznili su kontejnere, a onda su čuli zvuk koji ih je šokirao! Pogledajte šta su izvukli!

- Pomislio sam da je to od vibracija kamiona. Ponekad se događa da mačka uskoči u kontejner, ali kad smo začuli glas koji je dozivao u pomoć, nismo mogli da poverujemo da se među stotinama kilograma otpada nalazi čovek - kaže radnik novosadske "Čistoće"

  • 0

Radnici "Čistoće" na Limanu u Novom Sadu u vreći s otpadom izvukli su čoveka koji je u kontejneru sakupljao plastične flaše.

Kako objašnjava jedan od radnika koji je bio prisutan, kad su izvukli vreću iz kontejnera primetili su da se trese.

- Pomislio sam da je to od vibracija kamiona. Ponekad se događa da mačka uskoči u kontejner, ali kad smo začuli glas koji je dozivao u pomoć, nismo mogli da poverujemo da se među stotinama kilograma otpada nalazi čovek - priča on.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ispostavilo se da je čovek ušao u kontejner da bi sakupljao PET ambalažu, a kamion je naišao u nezgodnom momentu.

Prema iskustvima radnika "Čistoće", sakupljači sekundarnih sirovina rade u paru. Jedan se spusti u kontejner, a drugi čuva stražu i pomaže mu da izađe napolje. U ovom slučaju je partner, ugledavši kamion "Čistoće", pobegao ostavljajući prijatelja duboko u smeću, prenosi 021.rs.

- Mogao je biti ozbiljno povređen da smo ga istresli u kamion s otpadom. Da je kojim slučajem ostao zatvoren u kontejneru, verujem da bi se ugušio -  priča radnik.

Pojedini sakupljači PET otpada patentirali su "pecaljke" kojima preturaju po podzemnim kontejnerima. Kukom koja je prikačena na kanap i dugačak štap izvlače plastične flaše.

(Telegraf.rs / Izvor: 021)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA