Evo kad se advokati vraćaju u sudnice

Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević izjavio je da je Komora iz Ministarstva pravde dobila dopis u kojem je obaveštena da je Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona

  • 1

Advokatura Srbije vratiće se u sudnice najranije u petak, pošto Uopravni odbor Advokatske komore Srbije (AKS) sutra donese odluku o prestanku protesta.

Odluka o prekidu protesta biće saopštena sutra u Gradskoj kući u Subotici, nakon sednice Upravnog odbora AKS, rekao je predsednik AKS Dragoljub Đorđević.

On je napomenuo da je Komora iz Ministarstva pravde dobila dopis u kojem je obaveštena da je Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona, da je predsednik Republike Tomislav Nikolić već potpisao ukaz o proglašenju izmena i dopuna i da se Službeni glasnik već štampa.

To znači izmene i dopune zakona stupaju na snagu odmah, a njihovo stupanje na snagu je i ispunjenje poslednjeg uslova Skupštine AKS od 16. januara za prekid protesta.

Foto: Tanjug/Danilo Peternek Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Advokati prestaju sa štrajkom kad Skupština usvoji izmene zakona

Pošto izmene stupe na snagu, UO AKS će sutra doneti odluku o prekidu protesta tako da bi advokati mogli da se vrate na posao najranije petak a najkasnije ponedeljak, rekao je predsednik AKS. Zahvaljujući amandmanu Zaštitinika građana, advokatura će opet sastavljati ugovore slepih, gluvih i nemih lica, tako da je još jedan javnobeležnički zapis otpao iz Zakona, napomenuo je Đorđević.

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra 2014. godine.

GOTOV ŠTRAJK: Postignut sporazum advokata i Ministarstva pravde!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko NS

    22. januar 2015 | 09:49

    Posle ovoga je pitanje naknade štete koju je ministar izazvao pa zatim pitanje političke odgovornosti tog ministra i predsednika Ustavnog suda Srbije.Da imaju profesionalne časti podneli bi ostavke ovako nastaviće da rade kao i do sada-nikako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA