"HITLER" PODNEO OSTAVKU: O ovom čoveku bruji Nemačka (VIDEO)

Bahmanovu fotografiju sa potpisom "Pogledaj ko se vratio“ sa njegovog Fejsbuk profila objavio je tabloid "Bild", koji je zajedno sa još jednim nemačkim listom, izvestio da je on nazivao izbeglice "životinjama" i "ništarijama"

  • 0

Lider antiislamskog pokreta PEGIDA Luc Bahman podneo je danas ostavku, nakon objavljivanja fotografije na kojoj pozira kao Hitler i izveštaja da je izbeglice nazivao "ništarijama", zbog čega je nemačko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv njega za izazivanje mržnje.

Bahmanovu fotografiju sa potpisom "Pogledaj ko se vratio“ sa njegovog Fejsbuk profila objavio je tabloid "Bild", koji je zajedno sa još jednim nemačkim listom, izvestio da je on nazivao izbeglice "životinjama" i "ništarijama".

Katrin Ertel, jedna od suosnivača pokreta PEGIDA, izjavila je da ostavka Bahmana nije u vezi sa spornom fotografijom, već je u vezi sa komentarima koji su postavljeni na Internet.

- Da, mogu da potvrdim da Luc Bahman ponudio ostavku i da je ona prihvaćena. PEGIDA će nastaviti (da deluje) - rekla je Ertel agenciji Rojters.

Vest dolazi u trenutku kada simpatizeri pokreta PEGIDA (Patriotski Evropljani protiv islamizacije Zapada), čije je sedište u Drezdenu, planiraju da organizuju marš u Lajpcigu na istoku Nemačke. Protest koji je bio zakazan za večeras u Drezdenu, vlasti su zabranile, zbog pretnje od mogućeg napada.

OVA FOTOGRAFIJA JE ZAPALILA NEMAČKU: Adolf Hitler se vratio! (FOTO)

Bahman, koji je suosnivač pokreta, na čijim skupovima se okuplja više desetina hiljada ljudi, osuđivan je zbog provale, a on negira da je rasista i antiislamista. Za sliku na kojoj pozira kao Hitler je rekao da je šala, podstaknuta nedavno objavljenom satiričnom knjigom o Hitleru "Pogledaj ko se vratio" (Er ist wieder da).

Zamenik nemačkog kancelara Zigmar Gabrijel izjavio je da svako ko se prerušava u Hitlera "ili idiot ili nacista" apelujući na građane da dobro razmisle da li će i dalje da se okupljaju oko ovog pokreta.

Pokret PEGIDA pokrenut je u oktobru u Nemačkoj, maršom na kome je učestvovalo oko 500 ljudi, ali od tad beleži veliki rast. PEGIDA kritikuje ne samo islam i tražioce azila, već i medije i političku elitu koje optužuju da su hrišćansku kulturu u Nemačkoj razvodnjili multikulturalizmom, naveo je AFP.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA