• 0

Galenika: Povećanje izvoza prioritet

Kompanija “Galenika” uspešno je realizovala finansijski plan za 2014.godinu, a za tekuću godinu planiran je rast vrednosti proizvodnje za dodatnih 20 odsto u odnosu na proteklu godinu

  • 0

Kompanija “Galenika” uspešno je realizovala finansijski plan za 2014.godinu, a za tekuću godinu planiran je rast vrednosti proizvodnje za dodatnih 20 odsto u odnosu na proteklu godinu. V.d. generalnog direktora Nedeljko Pantić najavljuje da će orijentacija Galenika biti, pre svega, na povećanju izvoza.

- U realizaciji tog cilja se, pre svega, preduzimaju aktivnosti za ulazak na tržišta zemalja EU, kao i povratak na tržišta Rusije, Ukrajine i Belorusije. Činimo permanentne napore na rešavanju regulatornih uslova, a sve u cilju realizacije usvojenog plana za 2015. godinu - istakao je Pantić.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

U poslednjem kvartalu 2014. godine, Galenika je nastavila trend uspešnog poslovanja. U proizvodnom delu plan je realizovan sa 100%, odnosno proizvedeno je 42 miliona pakovanja lekova. Vrednost proizvodnje je ostvarena u iznosu od 7,1 milijardu dinara, što je 100% u odnosu na finansijski plan. Što se tiče realizacije planirane prodaje, ostvarena je ukupna realizacija na domaćem i izvoznim tržištima od 5,3 milijarde dinara, što je 92% u odnosu na predviđeni plan prodaje.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima