TUGA DO NEBA: Na ovom mestu je ubijeno šestoro mališana dok su se sankali (FOTO)

Obeležena je 21. godišnjica od stradanja dece iz Sarajeva u strašnom ratu koji je uzdrmao region devedesetih

  • 11

Porodica, prijatelji, poznanici i članovi delegacije Kantona Sarajevo položili su danas cveće na mesto masakra u Ulici Bosanska u naselju Alipašino polje, u znak sećanja na šestoro ubijene sarajevske dece. Oni su na ovaj način obeležili 21. tužnu godišnjicu od njihovog stradanja u Sarajevu.

Na ovom mestu 22. januara 1994. godine pale su tri granate kada su ovi mališani ubijeni na sankanju: Jasmina Brković (1989), Mirza Dedović (1986), Admir Subašić (1986), Danijel Jurenić (1983), Indira Brković (1982) i Nermin Rizvanović (1981), a šestoro ih je ranjeno.

- Danas bi ova deca bili odrasli ljudi - rekao je ovom prilikom ministar privrede Emir Hrenovica i pojedinačno naveo koliko bi godina imao danas svako od njih.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Upozorio je da je zaborav veliki greh i saučesništvo u zločinu i dodao da ovim i svim ostalim nevinim sarajevskim žrtvama dugujemo da ih nikad ne zaboravimo.

- Kada sam strčala sa 16. sprata, videla sam Nermina da leži, mislila sam da je u nesvesti, međutim, ubrzo su mi saopštili da je na mestu ostao mrtav - rekla je Izeta Rizvanović i istakla da joj je svake godine sve teže i teže, od kad je preminuo njen trinaestogodišnji sin Nermin.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Na mesto stradanja cveće su položile i delegacije Grada Sarajevo i Opštine Novi Grad Sarajevo, ali i Udruženja roditelja ubijene dece opkoljenog Sarajeva 1992 - 1995. godine, kao i komšije i prijatelji ubijenih.

(Telegraf.rs/ Izvor: klix.ba)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BHF

    22. januar 2015 | 16:33

    J.... ti devedesete neponovile se nikome nikada

  • volodja

    22. januar 2015 | 16:59

    ..bem ti rat!

  • mirko

    22. januar 2015 | 17:30

    Djeca su djeca ma cija bila i ovo je zalosno!!! ALI nećete vidjeti da Sarajevska stampa pise o Srpskoj ubijenoj djeci kao vi u TELEGRAFU!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA