Koristili dronove da bi krijumčarili drogu preko granice! (FOTO)

Mala bespilotna letelica je otkrivena na parkingu tržnog centra u meksičkom pograničnom gradu Tihuana sa više od šest kilograma droge u šest paketa. Nejasno je odakle je došao dron

  • 2

Dron koji je nosio pakete metamfetamina srušio se u blizini američke granice i Meksika u utorak uveče, saopštila je policija.

Mala bespilotna letelica je otkrivena na parkingu tržnog centra u meksičkom pograničnom gradu Tihuana sa više od šest kilograma droge u šest paketa. Nejasno je odakle je došao dron.

Anonimnim pozivom prijavljeno je policiji da je srušen dron oko 9.50 časova po lokalnom vremenu u utorak uveče. Policija je saopštila da je dron identifikovan kao Širenje Vings 900 modela koji ima šest propelera i može da leti do 18 minuta, prema sajtu proizvođača.

Foto: Facebook / Secretaría de Seguridad Pública Tijuana Foto: Facebook / Secretaría de Seguridad Pública Tijuana

Meksičke vlasti navode u Fejsbuk postu da kriminalci pokušavaju različitim tehnikama, uključujući upotrebu "slepih mula" poput ovog drona, da prenesu nelegalnu robu na različita mesta. Veruje se da dron u ovom slučaju nije mogao da izdrži težinu lekova i da je zbog toga pao na zemlju.

Upotreba drona za šverc narkotika nije novina na ovim prostorima. Procenjuje se da se više od 150 dronova koristi za nošenje kokaina i druge droge preko granice od 2012. godine, prema podacima Agencije za borbu protiv narkotika.

Meksički narko karteli koriste različite metode za transport droge, uključujući velike podzemne tunele mreža između SAD i Meksika. Vremenom su tuneli postali sasvim sofisticirani, sa otvorima za vazduh, osvetljenjima i električnim železničkim sistema. Ako dron tehnologija postane vodeća, vlasti će  možda imati veći problem u svojim rukama.

(Telegraf.rs / Izvor: Mashable)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA