POPLAVE NA JUGU SRBIJE: Voda čupa drveće, sela bez struje!

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić potvrdio je da je zbog poplava u selima oko Vranjske Banje i izlivanja Južne Morave uvedena vanredna situacija na toj teritoriji grada. U naselju Ogošte poplavljeno šezdesetak kuća

  • 1

Kiša koja pada celog dana izazvala je poplave u Surdulici, Vladičinom Hanu i Vranjskoj Banji. Iako je poplavljeno nekoliko naselja i pogona fabrika, prema prvim informacijama za sada nema životno ugroženih.

Usled izlivanja reke Vrle na području Surdulice poplavljeno je oko tridesetak dvorišta i kuća u četiri sela ka Vladičinom Hanu, rekao je večeras Tanjugu predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev. On je kazao da situacija nije alarmantna ali da su sve gradske službe u pripravnosti zbog otapanja snega na Vlasinskom jezeru što može dovesti do dodatnih poplava u nižim predelima.

- Tokom dana je pala velika količina vlažnog snega koji se brzo otapao zbog čega je došlo do izlivanja na nekoliko mesta reke Vrle, koja inače prolazi kroz Surdulicu i Vladičin Han. Usled velike količine vode koju nije mogla da primi kanalizacija došlo je i do plavljenja nekoliko ulica u samoj Surdulici. Kako sam saznao, najteže je na teritoriji Crne Trave gde je sneg pokidao dalekovode a i telefonske linije su u prekidu - rekao je Tončev.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić potvrdio je Tanjugu da je zbog poplava u selima oko Vranjske Banje i izlivanja Južne Morave uvedena vanredna situacija na toj teritoriji grada. U naselju Ogošte poplavljeno šezdesetak kuća. Nabujala Kordevačka reka odnela je most, što je dovelo do prekida saobraćaja na putu Kordevac - Kriva Feja.

Printskrin: Youtube/Boris Basic Printskrin: Youtube/Boris Basic

Na sednici Štaba za vanredne situacije Vranja ocenjeno je da su najugroženiji putni pravac Tibužde-Lukovo i Tibužde-Leva reka, dok je put Gornje Trebešinje-Nestavce neprohodan jer je voda oborila stubove za niskonaponsku mrežu, pa su stanovnici sela Trebešinje i Nestavce bez struje, pišu Južne vesti.

Prema nezvaničnim informacijama, najgora situacija sa poplava u Pčinjskom okrugu je trenutno u Vladičinom Hanu gde su poplavljena gotovo sva ravničarska sela Žitorađe, Prekodolce, Stubal, Lepenica, Suva Morava i Repince. Ugrožene su kuće, ali i veliki broj privrednih objekata u Žitorađi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA