DŽIHAD UBIJANJE SE NASTAVLJA: Japancu odrubili glavu! (VIDEO)

Islamisti su danas odrubili jednom od Japanaca koje su držali kao taoce i za koje su tražili otkup. Kako se vidi na snimku, Kendži Goto, koji je i dalje u zarobljeništvu, drži fotografiju obezglavljenog tela Harune Jukave

  • 4

Na internetu se danas pojavio video snimak na kojem jedan od dvojice Japanaca koje džihadisti drže kao taoce kaže da je drugi Japanac pogubljen, prenosi "Raša tudej".

AMPUTACIJA RUKE, RAZAPINJANJE, KAMENOVANJE: Ovako kažnjavaju džihadisti! (FOTO)

Zarobljenik je rekao i da Islamska država (IS) želi da njega razmeni za ženu bombaša-samoubicu.

Japanski talac Kendži Goto na snimku drži fotografiju na kojoj se vidi obezglavljeno telo drugog Japanca koga su oteli pripadnici IS, Harune Jukave, navodi RT, pozivajući se na SITE Intel grupu, organizaciju koja prati onlajn aktivnosti terorista.

U video poruci, Goto navodno krivi japanskog premijera Šinza Abea za Jukavinu smrt i kaže da IS sada želi oslobađanje Sadžide al-Rišavi, koja je optužena za pokušaj izvođenja samoubilačkog bombaškog napada, a koja se trenutno nalazi u zatvoru u Jordanu.

IS je u utorak objavila video snimak na nekoliko ektremističkih veb-sajtova, na kojem dva Azijca u naradnžastoj radnoj uniformi kleče pored maskiranog muškarca u crnom koji drži nož i kaže da ta organizacija traži 200 miliona dolara kao otkup za taoce, i to u roku od 72 sata.

Isto toliku sumu je Japan obećao da će dati kao doprinos kampanji na čelu sa SAD protiv IS.

Abe je u četvrtak u razgovoru sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom ponovio da će ostati pri obećanju svoje zemlje da neće platiti otkup, prenela je agencija Kjodo.

Japanska vlada je, međutim, obećala da će spasiti japanske državljane, ali Tokio u međuvremenu nije kontaktirao militantne aktiviste kako bi pregovarao o oslobađanju talaca, zaključuje RT.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    24. januar 2015 | 18:09

    Sve dok budu imali pristup drustvenim mrezama, imace sve vise ludaka koji ce gledati i odobravati ove grozote, sa zeljom da i sami ucestvuju u njima. Ako bi im se blokirali signali i prekinule komunikacije ne bi mogli da se "hvale"svojim zlodelima.

  • COME ON

    24. januar 2015 | 21:44

    Sto ste Glupi!!! Ubijaju vam narod (Americans,Chines...) a vi nista ne preduzimate.Mjesto da se sad udruzite vi sjedite skrstenih ruku.Pa ni pisljive pare ne mozete da date za vas narod.

  • Nikola

    26. februar 2015 | 20:10

    Obratite paznju na sjene. Jednome je sjena glave na jednoj strani a drugom na drugoj strani. Definitivno cijela prica obicna laz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA