Putin sarađuje s najvećim mafijašem na svetu?

Da li možete da zamislite da predsednik Rusije, Vladimir Putin, sarađuje sa šefom ukrajinskog podzemlja, koji je povezan čak i s Al Kaidom

  • 52

Ubijeni agent KGB-a, Aleksandar Litvinenko, navodno, na jednom tajnom snimku koji je nedavno pronađen u Velikoj Britaniji, optužuje predsednika Rusije, Vladimira Putina, da sarađuje s jednim od najvećih mafijaša na planeti.

SOROŠ: Putinova Rusija je mafijaška, neće izbeći bankrot!

Snimak je nastao godinu dana pre Litvinenkove smrti, a u njemu on govori o svojoj ličnoj istrazi o vezama Rusije i mafije - piše Blic.

Litvinenko je ubijen 2006. godine, a umro je od posledica trovanja polonijumom. On je 2002. godine pobegao u Veliku Britaniju i od tada pa do smrti, bio je veliki kritičar vlasti u Rusiji.

Ubijeni špijun je istraživao povezanost predsednika Rusije i Semiona Mogileviča, ukrajinskog šefa mafije za kog se veruje da sarađuje s Al Kaidom i prodaje oružje teroristima.

Printskrin: Youtube/The Video Man Printskrin: Youtube/The Video Man

- Mogilevič je u dobrim odnosima sa Putinom još od 1994. ili 1993. Semion Mogilevič je u kontaktu s Al Kidom. Semion Mogilevič je prodavao oružje Al Kaidi i pre nego što sam informacije o njemu podelio s Mariom Skaramelom (italijanski konzul)– stoji u snimku.

Litvinenko je ispitivao i smrt novinarke Ane Politkovskaje, koja je bila jedna od najvećih kritičarki vladajućeg režima u Rusiji i bio je zabrinut zbog informacije koju je dobio od Skaramele da se planiraju likvidacije svih koji su bili povezani sa Mitrokhinovom komisijom.

- Mislim da se ruske snage jako boje Mitrokhinove komisije, zbog ruskog agenta koji je povezan sa terorističkim aktivnostima u Italiji, a sada tamo živi i vrlo visoko rangira u poslovnom svetu. Agent je radio s Čečenima u pobunjeničkom kampu preko FSB-a i SVR-a i kasnije je imao uticaj i u Al Kaidi - rekao je Litvienko.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BobanD

    24. januar 2015 | 21:13

    Interesantno je ,kako sve sto se pronadje protiv Putina,prionadje se u VB,koja je oličenje zla sa onom babetinom Elizabetom na čelu.

  • Dejan B.

    24. januar 2015 | 19:55

    Živeo Putin!!!!

  • Ms

    24. januar 2015 | 21:06

    Moraju da ga ocrne,tako im je naredjeno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA