Crna Gora i Kosovo su mafijaške države!

Geopolitički magazin "Limes" označio je Crnu Goru i Kosovo kao mafijaške države na mapi kriznih žarišta u okruženju Italije. Srbija označena kao "nestabilna"

  • 32

Geopolitički magazin "Limes" označio je Crnu Goru i Kosovo kao mafijaške države na mapi kriznih žarišta u okruženju Italije.

Na mapi koja ilustruje tekst "Italija u srcu oluje" jedino su Crna Gora i Kosovo obeležene kao mafijaške države, dok su Srbija, Makedonija, Albanija i Bosna i Hercegovina označene kao "nestabilne".

U redakciji jedne od vodećih evropskih publikacija koje se bave geostrateškim pitanjima tvrde da su Crnu Goru i Kosovo kvalifikovali kao “mafijaške države”, između ostalog, i na osnovu podataka italijanskih institucija.

Na pitanje podgoričkih "Vijesti" o podacima koji su korišteni za izradu mape, iz redakcije "Limesa" odgovorili su da je ona bazirana na podacima iz različitih izvora.

- Među njima su i podaci italijanskih institucija o ilegalnoj trgovini ka Italiji (šverc oružja i droge), u kojima su, između ostalog, balkanski region, a posebno Kosovo i Crna Gora, označeni kao važna čvorišta - tvrde u redakciji italijanskog magazina.

Na mapi su označeni i kriminalni tokovi, od kojih jedan iz Turske i Grčke prelazi preko Kosova i Crne Gore i završava se na severu Italije, dok je Beograd označen kao neuralgična tačka trafikinga koji počinje iz Moskve i Ukrajine. U jednoj od ranijih analiza “Limesa” Crna Gora je označena kao zemlja pod uticajem Rusije.

Crna Gora je kao mafijaška država, pre dve godine označena i u analizi časopisa američkog Saveta za spoljne poslove (CFR) “Forin afers”.

(Telegraf.rs / Izvor: vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • срруцг

    25. januar 2015 | 15:04

    Косово није држава...

  • Srbin iz cg

    25. januar 2015 | 14:53

    Inace sam srbin i za zajednicu sam sa Srbijom.Ne volim izmisljenu crkvu i jezik ovdje u cg.Al moram da kazem da kojim god privatnim poslom da zelite da se bavite ovdje,necete imati nikakvih problema.Samo platite takse i poreze i bilo da ste rus,madjar,eskim totalno je nebitno -mozete drzati kafic npr. Bez straha od reketa i mafije.Takodje papirologija je zadnjih godina pojednostavljena bas iz tog razloga da bi stranci ulagali novac i pokretali privatni biznis..

  • Delija

    25. januar 2015 | 15:11

    Da ste to sad primetili svaka vam cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA