Srbin rođen bez obe ruke i jedne noge - oprostio majci koja ga je ostavila (VIDEO)

Ova tužna i inspirativna životna priča mladića koji je rođen bez ruku i napušten od strane porodice, nateraće vam suze na oči

  • 53

Tešku životnu priču deteta za koje se roditelji, stariji brat i sestra nikada nisu interesovali, ovaj mladi čovek, Dejan Kovačević, priča bez osuđivanja. Odavno je oprostio onima koji su ga ostavili da živi bez ljubavi, posebno majci čija je bezdušnost trajno obeležila njegov život.

Najbolnije iskustvo koje je doživeo kao dečak bilo je pri jednom susretu s majkom.

- Ja sam joj rekao tada 'mama', kao svako dete, a ona mi je rekla, 'nemoj me zvati mama, zovi me Biljo' – seća se Dejan i dodaje da je to na njega ostavilo najveći pečat u životu.

Posebnu ljubav pružila mu je medicinska sestra Gordana koja mu je dala sve ono što mu je oduzela majka. Gordana je umrla, a Dejan je nastavio dalje i pokazao da za njega ne postoji nemoguće. Završio je grafičku školu i pravni fakultet, skija, igra fudbal, košarku, ne koristi tuđu negu i pomoć, zarađuje pomoću rada na računaru i ma koliko teško bilo, sam se brine o sebi.

Pred Dejanovim optimizmom svako može samo da se postidi jer ovaj mali veliki čovek za svoje muke ne krivi ni ratove ni političare ni ekonomsku krizu, pa čak ni one koji su ga ostavili kao bebu.

Ako postoji definicija borca i čoveka vrednog pažnje onda se ona može izreći u dve reči: Dejan Kovačević. Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan Mb

    25. januar 2015 | 19:58

    Dejane tvoja prica leci pesimizam uliva optimizam,depresija nestaje a vera u dobro i Boga raste! Vrlo rado bi te upoznao jer upoznati nekoga kao ti je privilegij u zivotu! Hvala ti da postojis!

  • Nada

    25. januar 2015 | 18:42

    Dragi Dejane dok sam gledala i slušala tvoju priču tekle sumi suze ,ali jati se divim tisi stvarno veliki čovjek i bog tije podario tu moč da voliš ljude čak i one koi nisu zaslužili da budu ni prolaznici na ovome svjetu.Hvalati za ovi otvoreni intervu.Veliki pozdrav iz Hamburga

  • Tasko

    25. januar 2015 | 20:21

    Izutezno mi je drago sto sam imao prilike da ga upoznam ,bar na ovakav nacin.drzava bi morala pod hitno da mu pomogne a takodje i svi mi kao pojedinci.zelim mu puno srece.Backa Palanka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA