SPALJIVALI SU NAS, UBADALI NOŽEVIMA I PUCALI U VAGINU: Ovo su priče žena iz prestonice silovanja (VIDEO)

Mnoge od ovih žena su rodile decu koja su nastala tokom ovih stravičnih zločina, a sada svi zajedno žive u skloništu jer su ih njihove porodice odbacile

  • 1

Kongo je proglašen svetskom prestonicom silovanja, a grad Minova je samo jezgro strašnih priča žrtava. Njihove stravične ispovesti o torturi i teroru su česte, a što je najgore, postaju uobičajene.

Grad je na lošem glasu zbog masovnog silovanja stotina žena od strane tamošnjih vojnika, ali zlostavljanja sprovode i odbrambene i sigurnosne snage zemlje, kao i naoružani pobunjenici.

Istraga "Ujedinjenih naroda" otkrila je kako su vojnici silovali najmanje 97 žena i 33 devojčica, od kojih su neke imale samo šest godina. Lokalno stanovništvo tvrdi da se bolni incidenti još uvek događaju.

Televizija Skaj Njuza posetila je skrovište za žrtve silovanja koje je osnovala Rebeka Masika, majka dvoje dece koja su rezultat silovanja. I druge žene koje se nalaze u prostorijama ovog skrovišta znaju kako je biti žrtva i biti izolovana od ostatka sveta. Neke od njih su tu jezu pretrpele više puta, a neke su pritom ostale i trudne.

- Ako pogledate moje lice, videćete ožiljak. Imam ih po celom telu. Morala sam nekako da pomognem ovim ženama jer sam i sama bila žrtva silovanja. Naterali su me da gledam kako mog muža režu na komadiće, a onda su me silovali na njegovom mrtvom telu - priča Masika.

Printskrin:Youtube/RteiracerUsnews Printskrin:Youtube/RteiracerUsnews

Jedna od devojaka u sobi izgledala je kao da je u poodmakloj trudnoći, a na desnom zglobu ima ranu koja vidljivo krvari. Anuarite ima 16 godina, i sama je dete. Pobunjenik ju je silovao nekoliko puta u četiri meseca koliko je bila u zatočeništvu, pa ima i ozbiljne unutrašnje povrede.

- Odveli su nas u grmlje i one koje su odbile seks, prisilili su, ubadajući ih noževima. Ubili su mnogo devojaka. Nekima su ispaljivali metke u vaginu - priča uplakana tinejdžerka.

Silovatelji u uniformama čak su napali i kuću od koje je Masika napravila utočište i zlostavljali žene koje su se u njemu nalazile. Sve ove žene ostale su bez krova nad glavom nakon što su ih, posle silovanja, njihove porodice proterale iz zajednice. U skrovištu se osim silovanih žena nalaze i brojna novorođena deca - cele generacije beba rođenih iz okrutnih zločina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:jutarnji.hr)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    26. januar 2015 | 22:58

    I silovali je na muzevljevom mrtvom telu.......ne znam da li sam ikada cula nesto gnusnije....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA