U centru Beograda ubijeno je 7.000 žena i dece

Svakog jutra, specijalni zatvoreni kamion, zvani „dušegupka“, odvozio bi žene i decu. Nemci su davali deci bombone, kako bi ih namamili da uđu u kamion. Onda bi pustili gas, a žene i deca bi se gušili, dok je ovaj kamion polako prolazio kroz Beograd, priča ambasador Izraela u Srbiji Josef Levi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Sergej
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Dino Dvorni

    28. januar 2015 | 09:53

    Za mene najzanimljivija stvar u intervjuu gospodina ambasadora je dio gdje govori da njegova porodica je ostala netaknuta zahvaljujući tome da su iz Irana i Afganistana. Osim toga, jedina organizacija ili institucija koja je javno, pisanom proklamacijom, tražila od "Trećeg rajha" da se prestane ubijanje jevreja i traži da se to zaustavi, jeste Islamska zajednica. I još jedna stvar, ista organizacija je dala naredbu, naravno ne javno, da jevreje upusuju u matične knjige kao članove islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.. Dakle, data im je mogućnost da se privremeno "poturče",zarad svog opstanka i preživljavanja.

  • stanislava

    27. januar 2015 | 21:30

    Ratnih zlocina se uvek treba secati da se ne bi ponovili. To sto Srbi imaju pamcenje od danas do sutra, pa tako i zivimo, jeste samo nas problem. Ovima sto pravdaju Nedica mogu samo da porucim: ne bi tako govorili da ste ziveli tada, u vreme kada su agenti njegove policije odavali okupatoru, ili sami hapsili, one koji su javno, bukvalno za kafanskim stolom, govorili protiv okupatora. Na zalost revizija istorije je odavno zapocet proces kod nas i koji ce obesmisliti istoriju kao nauku. Vec sada, a to tvrdim kao student Filozofskog fakulteta (odsek sociologija), mnogi na fakultetu smatraju da je istorija postala srednstvo politickog potkusirivanja. Razni (novoosnovani) „instituti“ samo su paravan za delovanje raznih grupa, promovisanje politickih projekata, neretko promociju najgoreg nacionalizma. Zato i ne cudi sto mnogi gradjani Srbije smatraju da istoriju pise pobednik, ili da se ista stimuje kako kome odgovara. Sada je postalo „in“ biti za Nedica, Ljotica, Drazu, cetnike, verovati kako su Srbi narod najstariji…a zapravo mnogi i ne znaju nista o onima koje podrzavaju! Zato su lak plen za „ispiranje mozga“ raznih, samozvanih, strucnjaka za reviziju nase istorije, koji su odjednom shvatili da nas nisu okupirali Nemci vec partizani, i da smo mi pogresili sto se borili za svoju slobodu. Zaista bruka. Svaki narod u Evropi, ne samo u EU kako neko rece, ponosi se svojom borbom za slobodu i protiv fasizma, a jedino ovde jeste manje zlo biti fasista nego komunista. Jedino kod nas se sve posmatra crno-belo. Moja prabaka, Stanislava Rakocevic (po kojoj nosim ime), baka moga oca, ubijena je na Banjici krajem 1943. godine, a kao jedina krivica navedeno je sto je u jednoj radnji govorili protiv okupatora. Neki od policijskih dousnika je to cuo, javio kome treba, i ona je istog dana uhapsena na radnom mestu. Nije bila ni komunista ni ravnogorka, sta vise bila je potpuno apoliticna. Moja baka je ostala bez majke sa samo 6 godinea, a vi ostali nastavite da hvalite kvislinge.

  • Zarko

    27. januar 2015 | 19:53

    Gospodine Levi, nemojte biti tako iskljucivi kada je u pitanju Nedic. Jer Nedic je tek krajem septembra imenovan za predsednika vlade a do tada je vec skoro 90% jevreja deportovano ili ubijeno. Od 6.aprila 1941. do oktobra 1941. Srbija je bila u najvecem haosu,ovde je Gestapo radio sta je hteo jer nije bila organizovana nikakva srpska vlada. Sem toga Nedic je mnoge Jevreje krio po selima Srbije celo vreme rata i tako im spasio zivote. Zar mislite da Nedic nije znao da se Jevreji kriju u srpskim seoskim porodicama. Nemojte tako. Sem toga trebalo je da pomenete da je logor Staro sajmiste bio na teritiriji NDH a ne na zeritoriji Srbije jer nazalost za vteme rata ustase su imale vlast do Dave i Dunava. To su neke stvari koji bi trebalo fa se znaju. Ne treba slusati Branku Prpu hrvaticu koja manipulise sa cinjenicama da bi prikazala sto manje zla koja su pocinile ustase. Pitajte gospodju Gordanu Kujic jevrejku koja je u svojim romanima "Miris kise na Balkanu" i "Cvat lipe na Balkanu" opisala kakav je bio odnos i Srba i Nediceve vlade prema Jevrejima. Njena tetka cistokrvna Jevrejka je provela ceo rat u jednoj srpskoj porodici na selu i zena je jasno u svom romanu opisala da je Nediceva vlada tajno organizovala upucivanje Jevreja u srpske porodice na selo. To bi trebalo ceniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA