TURISTI, ŠTA KAŽETE NA OVO? Cipras ukida "all inclusive" u hotelima u Grčkoj!

- Mi ne želimo da nastavimo sa trenutnim modelom intenzivne eksploatacije turizma - rekao je Cipras, koji želi da podstakne turiste na tradicionalni odmor

  • 8

Novi grčki premijer Aleksis Cipras objavio je rat svim "all inclusive" turističkim naseljima i hotelima, iako takav vid turizma Grcima godišnje donosi oko dve milijarde evra!

Razlog tome je što Cipras smatra kako takav turizam otuđuje turiste od lokalne ekonomije, a posebno malih ekonomija i obećao je kako će obuzdati masovni turizam koji je Grčka razvila u poslednjih nekoliko decenija.

Prodaja državnog zemljišta onima koji bi na njemu gradili megaturistička naselja mogla bi da bude biti zabranjena, a uvešće se i nova poreska pravila prema kojima bi porez mogao da bude veći za postojeće turističke ponude.

- Mi ne želimo da nastavimo sa trenutnim modelom intenzivne eksploatacije turizma - rekao je Cipras, koji želi da podstakne turiste na tradicionalni odmor, kako bi oni više posećivali lokalne kafiće, restorane i atrakcije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- "All inclusive" nije najbolja stvar u turizmu - smatraju u stranci Siriza, jer turisti često i ne izlaze izvan turističkih naselja u kojima su borave na odmoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • бора

    29. januar 2015 | 11:48

    Да су грци вредан народ, не би дошло до пропасти система и државе! Ови би сада опет по старом рецепту да заврну некога, а добро да живе. Сви мудрују, а нико рукаве да заврне. Предосећам да ће овај добро да тресне о ледину!

  • NN

    29. januar 2015 | 12:31

    Nase ribe idu dole da se bogato udaju. Znam likusu sto je 83 godiste fura sa klincem 91 a ovaj ne sme kuci da je vodi. Samo je pegla u hotelu a ona glupaca to ne konta..

  • Nana

    29. januar 2015 | 12:02

    Sačuvajte šmek, podržavam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA