KUBA PRITISKA SAD: Ukinite ekonomsku blokadu, vratite nam Gvantanamo!

- Glavni problem nije rešen, a tiče se ekonomske, trgovinske i finansijske blokade, koja izaziva veliku ljudsku i ekonomsku štetu i kršenje međunarodnih prava - izjavio je Kastro

  • 4

Kubanski lider Raul Kastro pozvao je SAD da okonča ekonomski embargo protiv Kube i tražio je da Gvantanamo bude vraćen Kubi.

Kastro je potvrdio da je Kuba spremna da normalizuje odnose sa SAD, ali je naglasio da prvo embargo mora da bude ukinut.

- Glavni problem nije rešen, a tiče se ekonomske, trgovinske i finansijske blokade, koja izaziva veliku ljudsku i ekonomsku štetu i kršenje međunarodnih prava - izjavio je Kastro.

Kubanski predsednik je, takođe, naveo da SAD mora vratiti Gvantanamo Kubi pre punog zbližavanja. On smatra da Amerika više ne treba da kontroliše ovu regiju.

Takođe, on je istakao da neće dozvoliti da se Vašington meša u unutrašnje poslove na Kubi.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Prošlog meseca su Kastro i Barak Obama najavili da će početi sa obnavljanjem narušenih diplomatskih veza, počevši od ponovnog otvaranja ambasada u međusobnim zemljama.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    29. januar 2015 | 15:03

    Da mozda Amerikanci nisu se nadali da ce jednim gestom dobre volje da bace prasinu u oci Kubancima.Ipak Rusi su pokazali vece iskreno prijateljstvo.

  • DD

    29. januar 2015 | 15:24

    Ajde Ameri. Potakli ste priču. Pa vratite što nije vaše. Svuda otimate i dugujete.

  • Dag

    29. januar 2015 | 16:55

    Ne preterujte!.Sve ce se zavrsiti, sa :- "Guantanamera"...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA