Narko kurir umro na VMA!

Potvrđen uzrok smrti Marka Markovića usled pucanja kokainske kapsule u stomaku. Od ranije poznat policiji zbog ranjavanja mladića

  • 1

Istragom je utvrđeno da je Marko Marković (26) iz Ugrinovaca doputovao u Beograd i da ga je na aerodromu "Nikola Tesla" čekala muška osoba, za koju se sumnja da ga je i dovezla na VMA u crnom BMW - u, valjevskih registarskih tablica.

U telu Markovića pronađeno je 66 kapsula sa 700 grama kokaina! Uzrok smrti je pucanje jedne od  kapsula. Vrednost pronađenog kokaina na crnom tržištu je 40.000 evra.

Policija pretpostavlja da je mladić bio "mula", odnosno osoba koja u stomaku prenosi drogu preko granice.

Na Vojno-medicinsku akademiju, Marković je primljen bez znakova života, rekao je načelnik centra za Hitnu pomoć VMA, potpukovnik dr Miroslav Vidanović.

- Bez obzira na to, pokušalo se sa reanimacijom i konstatovana je, na žalost, smrt -  istakao je Vidanović.

Marko Marković je od ranije imao dosije u policiji. On je sredinom februara 2010. godine nakon kraće svađe u kafiću "Tajm" u Ugrinovcima, ranio Aleksandra G., ispalivši u njega dva hica. Motiv ranjavanja je bio slučajno isključeno svetlo u toaletu kafića od strane Aleksandra G. dok je Marković bio unutra.

Posle pucnjave Marković je pobegao, a onda se sam predao policiji. Sumnja se da je nakon samo dva meseca od ranjavanja Aleksandra, Marković bio povod ubistva u Ugrinovcima. Naime, kada mu je prijatelj za vreme slavlja posvetio pesmu, negodovao je Zoran Šarović, drug Aleksandra G. Došlo je do svađe, koja  je vodila u ubistvo Šarovića.

Na Šarovića je pucao devetnaestogodišnji V.K. i njegov otac.

Policija nije imala informacije da Marković učestvuje u švercu narkotika i da radi kao "mula".  Ovaj način prenošenja droge podrazumeva da se droga pakuje u posebne folije ili u kondome da bi se tovar zaštitio od želudačne kiseline, a zatim se guta.

Za vreme puta "mula" ne jede i može da  pije vrlo malo vode. Po dolasku na odredište mora da popije laksative kako bi izbacio kapsule iz organizma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA