ZLA TETA MARJETA: Polivala decu u vrtiću hladnom vodom kad nisu htela da jedu viršle

Roditelji čiju je decu kažnjavala, primetili su da nešto nije u redu jer su devojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se sa celom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavestila direktorka vrtića

  • 1

Vaspitačica Marjeta Veselič koja je donedavno bila zaposlena u jednom vrtiću u Mariboru osuđena je u četvrtak na 13 meseci zatvora zbog zanemarivanja dece i surovog postupanja.

Osuđena vaspitačica iz Slovenije je najavila žalbu na nepravomoćnu presudu, negirajući da je fizički kažnjavala dve devojčice mlađe od dve godine, odnosno da ih je bacala s visine na krevetić, tukla ih po zadnjici i polivala im glave hladnom vodom kad nisu htele da spavaju ili odbijale da pojedu viršle. Sve ovo se navodilo u optužnici, a na sudu su to potvrdili i svedoci.

Tvrdila je da su te optužbe izmišljene i da je reč o nameštaljki njenih koleginica sa posla. Iako je imala više od 30 godina staža, optužena je 2013. godine, nakon što je sumnju da primenjuje fizičko nasilje nad decom, direktorki vrtića prijavila čistačica. Posao je napustila kad je sumnje potvrdila i policijska istraga.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Roditelji čiju je decu kažnjavala, primetili su da nešto nije u redu jer su devojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se s celom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavestila direktorka vrtića. Oni sada od nje traže odštetu za počinjena krivična dela.

Izričući presudu zaposlenoj u vrtiću, sudija okružnog suda u Mariboru Andreja Lukeš rekla je kako je nasilje nad decom nedopustivo i da veruje kako će njena presuda ohrabriti i druge roditelje da slično nasilje prijave, jer nije reč o usamljenom slučaju.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OLivera Kovacevic Jankovic

    30. januar 2015 | 11:21

    Zaista nemoguce postupanje te zle zene,na srecu je primetila njena koleginica koja sprema vrtic je potpuno moguce ponasanje zene koja misli da je sa godinama stekla praksu i moguce je da je ona to svoje dugogodisnje iskustvo primenjivala neprimetno godinama,smatrajuci da ispravno postupa. Deca su mogla i gore da prodju,zato sto iako se saznalo za te njene postupke,daje razne zalbe i prituzbe,a sto je mogla nepopravljivo da unisti decije zdravlje to je se ne tice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA