OVAKO DANAS IZGLEDA JEZIVA VOJNA BAZA: Dron snimio sovjetsko skladište nuklearnog oružja (VIDEO)

Jedna od najvećih vojnih baza koje je Sovjetski Savez ikada imao na stranom tlu snimljena je kamerom sa drona, koja je zabeležila ovo impresivno zdanje

  • 5

Ogromna vojna baza od oko 2.000 hektara ( skoro 5.000 ari), čija je izgradnja počela 1951.  nalazi se pored nemačkog sela Vogelsang, 65 kilometara severno od BerlinaNapuštena je pre 20 godina, a od tada postepeno propada, međutim, sada ju je dron snimio.

U jezgru ovog objekta su skladišta za tenkove, terenska vozila, protivavionske rakete, pa čak i nuklearna oružja.

Stambeni deo baze može da primi 15.000 ljudi, uključujući borce i njihove porodice. Stanovnici vojnog naselja nisu morali da napuštaju vojnu oblast, jer je imala svoju školu, prodavnice i bioskop.

Brandenburska šuma postepeno guta napuštenu vojnu bazu, ali avanturisti i istraživači ovde i dalje mogu da nađu brojne zanimljive ostatke iz prošlosti sovjetskog života.

Među blagom skrivenom na ovom mestu su slikoviti sovjetski murali na zidovima napuštene škole.

Printskrin: Youtube/RT Printskrin: Youtube/RT

Ekipa koja je imala sreću da snimi unutrašnjost zgrade u njoj je uspela da nađe i vojničke čizme, stari kofer nekog od bivših stanara vojne baze i  novine iz 1986. godine.

Pogledajte video:

Youtube / RT

( Telegraf.rs / rt.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ranko

    1. februar 2015 | 08:38

    5000 ari je 50hektara. A 2000 hektara je 200000 hiljada ari.

  • Анти Антифа

    30. januar 2015 | 20:56

    За две године биће обновљена

  • major. MILAN TEPIC RS.K.

    30. januar 2015 | 18:56

    Steta sto je to gorbacov dao time je nanijo ogromnu stetu rusiji kao inama ojacao nato a sebi podkresao krila. Tako je to kada izdajnici dodju na vlast, zaborave zivote rusa koji su pali za pad fasizma koji sada cvate tiho i sigurno. Drugacije bi amerikanci pricali da je rus kod berlina, bilo bi sve drugacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA