Zbog ovih pušaka bi ruska vojska mogla da postane najjača na svetu! (FOTO)

U okviru modernizacije ruskih oružanih snaga, Jurij Borisov, zamenik ministra odbrane Rusije, objasnio je šta će sve vojska te zemlje u bliskoj budućnosti dobiti od naoružanja

  • 18

Rusko ministarstvo odbrane odabralo je dve jurišne puške, AK-12 i AK-103-4 u okviru modernizacije oružanih snaga. Povećana je i ranija porudžbina sistema "ratnik", sa 50.000 na 70.000.

"Ratnik" je ruski borbeni sistem, koji je dizajniran da se poboljša pešadijska borbena gotovost i komunikacija. On uključuje telesni oklop, kacigu, monitor sa specijalnim vizirom, komunikacioni sistem i slušalice, piše "RTS". "Ratnik" teži od 15 do 20 kilograma, zavisno od toga da li je verzija za pešadiju ili inženjere i bolničare.

Zamenik ministra odbrane Jurij Borisov rekao je da je već sklopljen dogovor i da su puške odabrane.

- Oružane snage odabrale su obe puške koje proizvodi 'Koncern Kalašnjikov', AK-12 kalibra 5,45x39 milimetara i AK-103-4 kalibra 7,62x39 milimetara - rekao je Borisov.

Prema Borisovim rečima, AK-12 je sličan kao i svoj prethodnik AK-74M i ima mnoge slične delove. Ruska armija očekuje da će cena nove puške biti 25 odsto manja.

AK-103-4 koristi oprobani kalibar 7,62 i najnovija je revizija legendarne puške AK-47.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • major. MILAN TEPIC RS.K.

    30. januar 2015 | 18:31

    Svaka cast andreju kalasnikovu sto je izmislio takovu pusku koju je sada lako usavrsavati.

  • Neverne Bebe

    30. januar 2015 | 18:24

    Rusi ce biti dosta u prednosti, jer je onaj spijun odao amere kad je pobegao u Rusiju, a Rusi I Kinezi saradjuju, tako da ce I Kina dosta napredovati. Rusi imaju posebnu tehnologiju za neutralisanje radara i elektronike. T90 najjaci tenk na svetu, moze na dubinu od 5 metara bez izlaska komandira, moze da puca u letu, pritom moze da dejstvuje u potpunom mraku, sa brzinom pribliznom 70km na sat, Amerika ima vise aviona i nosaca ali Rusi dominiraju na kopnu, uz to imaju najvise bojevih glava na svetu i najbolju vojnu tehnologiju, vidite da ne smeju da se ukljuce u odbranu Istocne Ukrajine, Rusi bi ih samleli, a kad bi ih napali u Rusiji, Kina bi se ukljucila, zajedno sa S. Korejom, Iranom...i ostalima sa istoka.

  • DD

    30. januar 2015 | 21:18

    Fantastična puška. Kalašnjikov neprevazidjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA