Novi modeli Lančie od 1. aprila u Srbiji

Pogon za proizvodnju novog Fijatovog modela "500L" u Kragujevcu trebalo bi da bude otvoren 16. aprila

  • 0

Kompanija Fijat automobili Srbije (FAS) je u Beogradu premijerno u predstavila u zemlji nove modele Lančie "Ypsilon", "Thema" i "Voyager", koji će biti u prodaji od 1. aprila.

Svečanosti u Belom dvoru prisustvovali su u sredu uveče generalni direktor FAS Antonio Ćezare Ferara, ambasador Italije Armando Varikio, komercijalni direktor FAS Džeri Klark, princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević, koji su i prvi probali udobnost novih modela.

Generalni direktor Ferara je izjavio da je predstavljanje novih automobila Lančia još jedna važna prekretnica za FAS, odnosno početak novog poduhvata, sa ciljem proširenja ponude u Srbiji.

- Ova godina biće presudna za nas u mnogim različitim aspektima, to je godina kada predstavljamo u Kragujevcu proizvodnju potpuno novog modela za svetsko tržište - rekao je Ferara.

Prema njegovim rečima, pogon za proizvodnju novog Fijatovog modela "500L" u Kragujevcu trebalo bi 16. aprila svečano da otvori izvršni direktor Fijata Serđo Markione.

Ferara je najavio da će u petak 30. marta početi jednomesečni salon automobila u mreži Fijatovih prodajnih salona širom Srbije u kojima ce biti predstavljeno sedam novih automobila za srpsko tržište.

Nova Lančia "Ypsilon", koja je najmanji model Lančie, ima petoro vrata, a u ponudi će biti sa tri verzije motora 1,2 l sa 69 konjsikh snaga, 0,9 "tvin er" sa 86 KS i 1,3 multidžet dizel sa 95 KS.

Svi modeli opremljeni su visokotehnološkim "start end stop" sistemom. "Tvin er" i multidžet motori imaju emisiju ugljen-dioksida od 99 grama po kilometru. Početna cena za 1,2 l, sa silver opremom je 10.900 evra.

"Voyager" će biti u ponudi sa 2,8 multi džet motora, sa 163 KS i bogatim gold nivoom opreme, a početna cena će iznosti 37.900 evra.

"Thema" će biti u ponudi samo sa 3.0 multidžet motorom sa 239 KS i sveobuhvatnim Platinum nivoom opreme, a početna cena će iznositi 41.900 evra.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA