SPASEN IZ JEZIVOG ZAROBLJENIŠTVA: Orangutan plakao kada su ga izvukli iz kaveza (VIDEO)

Kada su ga našli, beba orangutan Badi je bio neuhranjen, bolestan i preplašen, a zbog poremećaja kostiju koji je razvio u zarobljeništvu nije mogao da se pomeri. U početku mu je obično sedenje i bilo kakvo pomeranje bilo veoma bolno, pa je neretko i plakao

  • 15

Badi je beba orangutan koji je pronađen bukvalno na samrti. Njega je vlasnik celu prvu godinu života držao zatvorenog u malom kavezu za kokoške, i hranio ga je samo konzerviranim mlekom, zbog čega mu je zdravlje bilo ozbiljno narušeno.

Kada su ga našli, Badi je bio neuhranjen, bolestan i preplašen, a zbog poremećaja kostiju koji je razvio u zarobljeništvu bukvalno nije mogao da se pomeri, prenosi Dejli mejl.

Badiju je u početku obično sedenje i bilo kakvo pomeranje bilo veoma bolno, pa je neretko i plakao. Veterinari iz dobrotvorne organizacije "International animal rescue" koji sada brinu o njemu, pružili su mu svu moguću negu i ljubav, ali tvrde da će oporavak trajati.

- Nijedno živo biće ne bi smelo da oseti patnju i bol koju je osetio Badi. Osim toga, to mučenje je trajalo mesecima, a pritom je sve vreme bio usamljen u užasno malom kavezu za kokoške. Nijednom mu nisu dali neku čvrstu hranu osim mleka, zbog čega mu je zdravlje bilo ozbiljno narušeno. Na kraju su sami vlasnici rekli da bi hteli da nam daju ovog orangutana kojeg su sve vreme vrlo neodgovorno držali kao kućnog ljubimca. Kada su naši veterinari izvukli Badija iz kaveza, njegove oči napunile su se suzama i počeo je da plače - rekao je Alan Najt, direktor ove organizacije.

Badijevo stanje je iz dana u dan sve bolje i sada može sam da se hrani mlekom iz flašice. Ipak, negovanje malog orangutana košta i to gotovo 5000 funti godišnje, te zato ova dobrotvorna organizacija prikuplja donacije koje će pomoći da se Badi što pre vrati u divljinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludilo

    1. februar 2015 | 11:05

    Ozbiljno sam se potrsao koliko minje bilo zao gledajuci ovo...

  • Ceca

    1. februar 2015 | 11:16

    Joj lepota mala,vidi mu okice,Kako su mogli to da mu urade :(

  • Stranac

    1. februar 2015 | 11:16

    Poodavno sam zamrzao ljudski rod osim dece Ne volim ni sebe nesto previse samim tim sto spadam u ovu prvu grupu. Ovakvi tekstovi samo potvrdjuju moje ubedjenje da pod hitno moramo nestati sa lica zemlje. Za spas planete.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA